''Zor Dostum Zor''

Tatil mi dediniz!

“Yolculuğun hedefi gideceğin yer değil, göreceğin yeniliklerdir” demiş Henry Miller... Tabii bu söz birçok insan için farklı yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek kısacası gezmek olarak algılanabilir. Ama bunu gelin bir de biz ebeveynlere sorun! Çünkü bebeğinizle çıktığınız yolculukta aklınızda; “Acaba rahat edebilecek miyiz? Yolculuk boyunca uslu duracak mı? Yerini yadırgayacak mı? Bugün ne yiyeceğiz? (ek gıdaya geçenler için), Otel bebek dostu mu?” gibi soru ve düşünceler oluyor.

Haberin Devamı

Bebekli ilk tatil birçok anne ve baba için büyük heyecan verici bir deneyim. Bizim ilk tatil rotamız, kızım ve annemle birlikte Bodrum’du. Babamız yanımızda olmadığı ve ilk seyahatimiz olduğu için biraz endişeliydim aslında... Araba yerine uçakla gideceğimiz için endişem bir kat daha artmıştı. Malum bebeklerin çoğu arabayı daha çok seviyorlar. Bizim ki de öyle... Ama uçak bambaşka bir deneyimdi. Çok şükür korktuğum gibi olmadı. Beren hanım uçağı sevdi. Özellikle kalkış ve inişlerde bebeğinizin kulağının tıkanmaması için onu emzirmeniz ya da emzik kullanıyorsa emzik vermeniz hayli önemli. Kızım ilk günden beri emziği kabul etmeyenlerden... Kullanan ebeveynlerin işini kolaylaştırdığını biliyorum ama ne yapalım biz de böyle idare edeceğiz artık.

Uçakla gitmenin bir dezavantajı ise, havaalanından kalacağınız yere giderken kullandığınız araçlar. Bu araçlarda bebek için oto koltuğu olanları bulmak çok önemli. Çünkü çocuğunuzun güvenliği açısından oto koltuğunun olması şart. Ama tatil beldelerinde kimi zaman böyle araçları bulmak bile başlı başına bir problem. Ben oto koltuğu olan bir araç bulamadığımdan, yaklaşık 45 dakikalık yolu kucakta gitti bizim kız. Emniyet kemerimizi taktık ama güvenlik açısından yetersiz olduğu da bir gerçekti.

Bir diğer önemli konu da yemek... Ek gıdaya geçen bebek sahibi ailelere önerim; eğer otelde kalacaklarsa bu otellerin oda kahvaltı konseptinde olmaması... Ben böyle bir tesis tercih ettiğim için zorluğunu da epey yaşadım. Düşünsenize tatile gidiyorsunuz ve her gün “ben bugün bebeğime ne yedireceğim” diye düşünüyorsunuz. Sizi bilmem ama beni oldukça zorladı bu durum. Dolayısıyla gideceğim ikinci tatilde yemek konusuna özellikle dikkat ettim. Bu kez babamız da yanımızdaydı... Herşey daha rahat geçecek diye düşünüyordum ama hesaba katmadığım şey bu kez de havaydı. Temmuz ayında tatile gidiyorsanız öğlen sıcaklarına özellikle dikkat etmeli ve önlem almalısınız. Bizim doktorumuz bu konuda epey temkinliydi. Her ihtimali göz önünde bulundurarak, yanımızda bir poşet ilaçla gittik. Orada her an doktor ve eczane bulamama ihtimaline karşı...

Haberin Devamı

Hazır bir poşet ilaç demişken, bebeğinizle seyahate çıkarken siz yanınıza neler alıyorsunuz sevgili anneler? Beren hanım, benim valizimi şimdiden ele geçirdi. Kıyafet ve oyuncaklarının yanı sıra, şampuanı, güneş kremleri, ıslak mendili, bezleri, tırnak makası, ateş ölçeri derken bana valizde yer kalmadı neredeyse... Dinlenmek mi? Bu zor bir soru işte... Kızımla tatil eşsiz bir deneyimdi ama “dinlenme” kelimesi bana biraz uzak gibi. Tabi yanınızda size yardım eden birisi varsa o zaman durum başka. Olsun tatilin her türlüsü kabulümüz... Hele de kızım varken...

Haberin Devamı

Bakalım şimdiki yolculuk nereye?