"5'inci Uluslararası 3'üncü Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi

"5'inci Uluslararası 3'üncü Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi 30 Kasım-1 Aralık 17 de Ankara Hilton Otelde gerçekleştirildi. Medikal Turizm Derneği tarafından Uzm.Dr.Sinan İbiş koordinasyonu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof Dr Erkan İbiş’in katkısı ile her yıl düzenlenmektedir.

Kongreye Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Aile Politikalar ve Kültür eski Bakanı Güldal Akşit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kudret Cabılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulundan Asım Keser, DÜNYAK Konsey başkanı Gerentolog Dr Kemal Aydın, 9 Eylül Üniversitesinden Dr Hulusi Kocatürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Aile ve Politikalar Bakanlığının yoğun katılımıyla Fizik Tedavi Dr H.Reyhan Özgöbek ve diğer Bakanlıklar, Yaşlı Bakım Sektör katılımcıları, Yaşlı ve Engelli Merkez emekçileri katılmıştır.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş Konuşmasında “ülkemiz sağlık hizmetlerinin geliştiğini, İleri Yaş ve Engelli Turizminin geliştirilmesi için Arge ve İnovasyonun sağlanmasıyla Sağlık Turizminde ülkemiz hedeflerine ilerleneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu konuşmasında geleneksel kültürümüzle Türkiyede İleri Yaş ve Engelli bireylere sunulan sağlık hizmetlerindeki ilerlemeye dikkat çekti. Ülkemizin sağlık alanınındaki ilerlemesini desteklediklerini belirtti.

Dr Sinan İbiş “Türkiyede 1000 yaşlıya ev sahipliği yapılacak ilk yaşlı yaşam köyü’nün 1 yılda inşasının sağlanacağını” söyledi.

Kongrede 'Flavius Sonsuz Yaşam Merkezi' projesinin , Yaşlılıkta Sosyokültürel Hayat konularındaki resim yarışmalarında engelliler ve engelli olmayanlar ilköğretim öğrencileri ve gençlere ödül verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı nitelikli Turizmin Geliştirimesi için Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğünün desteğiyle de Geleneksel El Sanatlarından Ebru Sanatı, Çinicilik Sanatı gibi uygulamalar ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi (hat, tezhip, minyatür, ebru vs.) karma sergisi açıldı.

İleri Yaş ve Termal Turizminin gelişmesinin adımlarının atıldığı kongreye, müzik eşliğinde gala yemeğiyle devam edildi

Haberin Devamı