The Others 'Aşağılık adam Eleftherios Sinadinos'

'Aşağılık adam Eleftherios Sinadinos'

11.03.2016 - 22:24 | Son Güncellenme:

Kıbrıs yazarımız Ozan Ceyhun, Yunanlı vekile sert çıktı ve 'Çoğumuz belki ismini aklında tutamayacak ama resmini gördüğünde “bu o aşağılık adam” diye her zaman hatırlayacağız’ diye yazdı.

Aşağılık adam Eleftherios Sinadinos

Aşağılık adam Eleftherios Sinadinos

Haberin Devamı

Eleftherios Sinadinos ismini hiç duymamıştınız. Aslında belki de yaşamınız boyunca böyle bir “tipin” varlığından da haberiniz olmayacaktı. Bırakın sizi,bizi ve AB kamuoyunu acaba Yunanistan’da kaç kişi gerçekten onun varlığından haberdardı?

Şimdi ise hepimiz tanıyoruz. Çoğumuz belki ismini aklında tutamayacak ama resmini gördüğünde “bu o aşağılık adam” diye her zaman hatırlayacak.

Evet, bu “aşağılık” diye tanımlanan ve bence bu tanımlamanın çok daha fazlasını da hak etmiş bulunan Avrupa Parlamentosu milletvekili en azında AP’de tanınan bir “kafatasçı”. Yani bir “ırkçı”. Maalesef bu gibilerinin Avrupa’da sayıları artmakta.

Meydanı boş buldukları inancındalar. Müslümanlara, Türklere ve aslında tüm kendi ırklarından olmayan insanlara düşmanlar. Özünde bunlar “insanlık adına bir utanç” olarak varlıklarını sürdürmekteler. Bakın bu Yunanlı kafatasçı ne yaptı:

Haberin Devamı

Yunanistan'ın ırkçı Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos, Avrupa Parlamentosu’nun Strazburg’ta gerçekleştirilen oturumunda yaptığı konuşmada; "Türk, köpek gibidir. Vahşi görünür ama bir düşmanla karşılaştığında kaçar" deyiverdi.

Aslında o gün derdi sadece Türklerle değildi. Ülkesinin Başbakanı Alexis Tsipras’in İzmir’de olması ve iki ülkenin kabinesinin ortak toplantı yapmasıydı derdi!

Bu kafatasçı ırkçı vekilin sözlerinden dolayı “yüzüne tükürülecek” biri olduğu kesin. Ama bu sadece biz Türklere yönelik sözlerinden dolayı değil. Onun o kafatasçı suratına tükürmek isteyen çok sayıda Yunanlı ya da Kıbrıslı Rum demokrat olduğunu da bilmekteyim.

İşte bu “yüzüne tükürülecek” adama yapılmasını gerekeni de AP Başkanı Martin Schulz yaptı ve onu oturumdan attı.

Martin Schulz’un bu örnek davranışı aslında son yıllarda müslüman düşmanlığının arttığı ve ırkçıların bir seçin zaferinden diğerine koşturdukları AB’de acilen gerekliydi.

Almanya’da “kaçak giriş yapan sığınmacıları vurun” diyen bir başkana sahip olan ırkçı parti AfD seçimler de yüzde 15’lerde oy topluyor. Fransa’da ırkçı Le Pen ve partisi artık “muteber” muamelesi görmekte. Hollanda, İngiltere ya da Danimarka’da ırkçılar meclis koltuklarında oturuyor ve makam arabalarında geziyor.

Haberin Devamı

Irkçılık artık PEGİDA gibi entellektüel ırkçı hareketlerin başarılarıyla “utanılacak” bir durum olmaktan çıktı. “İnsanlık adına utanç verici” konuşmalar yapanlar bol alkış almaktalar.

Kıbrıs adasında geçmişte ırkçılar yüzünden çok kan akmadı mı?

Grivas’ların, Samspson’ların ve onların kanlı ırkçı EOKA’sının aslında Sinadinos’tan hiç bir farkı yoktu. Kıbrıs’ta bu nedenle çok sayıda Kıbrıslı Türkü katlettiler.

Ve bugün de aynı hedefe yönelik koşturanlardan biri işte Sinadinos!

Bırakın Kıbrıs’ta çözümü, adam Yunanistan Başbakanı İzmir’e gidip Türkiye Başbakanı ile el sıkışıyor diye kıyameti koparıyor. Bir de Kıbrıs’ta liderler ortak federal bir Kıbrıs için el sıkışsalar acana neler yapacak?

Bu kafatasçıları iyi tanımalıyız! Bunlar Ege’de barışın düşmanı! Bunlar Kıbrıs’ta çözümün düşmanı!

Bu nedenle AP Başkanı Martin Schulz’un bu tip kafatasçılara bir uyarı şeklinde olan davranışı anlamlı. Irkçıların, kafatasçıların aramızda yeri yok.

Haberin Devamı

Güney Kıbrıs’taki sayıca az olmayan ve olası adil bir çözümü baltalamak için hazırlıklar yapan kimi sivil, kimi asker ve kimi papaz giysili “ırkçılar” dileriz Sinadinos’un AP oturumundan atılması olayında gerekli mesajı almışlardır.