Gündem ‘Bizde Mehmetler bitmez’

‘Bizde Mehmetler bitmez’

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta şehit olan Tolga Özdinç, dün Adana’da toprağa verildi. Şehidin annesi Havva Özdinç, ‘10 tane oğlum olsun, 10’unu da gönderirim. Bizde şehitler bitmez’ diye feryat etti

‘Bizde Mehmetler bitmez’

Şırnak’ta PKK’lıların pazartesi günü askeri kontrol noktasına düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç’in (26) cenazesi dün memleketi Adana’da törenle toprağa verildi.

Funda Özdinç ile 2 aylık evli olan şehit Özdinç’in cenazesi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak baba evine götürüldü. Sokağı Türk bayraklarıyla donatılan baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Sabancı Camii’ne getirildi. Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Demirtaş, İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘10 oğlumu da gönderirim’

Cenaze töreninde metanetli görünmeye çalışan anne Havva Özdinç, “10 tane oğlum olsun. 10’unu da gönderirim. Bizde Mehmetler, şehitler bitmez” dedi.

Şehidin Hakkari Yüksekova’da görev yapan polis memuru kardeşi Emrah Özdinç ise törene üniformasıyla katıldı. Şehidin babası Hakkı ile eşi Funda Özdinç ise ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Töreninin ardından şehidin cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.