Dünya Manşet depreme yol açtı! Tepki yağıyor

Manşet depreme yol açtı! Tepki yağıyor

28.03.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

İngiliz Daily Mail gazetesinin bugün attığı 'Brexit’i boşver bacak yarışını kimim kazandığına bak' başlığı, Birleşik Krallık'ı sarstı. İngiltere Başbakanı Theresa May ile İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon'in görüşmesi için bu manşeti atan gazeteye sadece sosyal medyadan değil siyasilerden de tepki var. İşçi Partililer Daily Mail'e ateş püskürdü, kadın milletvekili Harriet Harman "Geri zekalıca!" dedi. Eski Başbakan Tony Blair'in danışmanı ise "Tek kelimeyle iğrenç" yorumunu yaptı.

Manşet depreme yol açtı Tepki yağıyor

İngiliz Daily Mail gazetesinin Brexit müzakerelerinde bulunan İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon ve İngiltere Başbakanı Theresa May hakkındaki manşeti İngiltere'de deprem etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Glasgow'da yapılan görüşmede, bacaklarının ön plana çıktığı fotoğrafı manşetine taşıyıp "Brexit’i boşver bacak yarışını kimim kazandığına bak" başlığı atan Daily Mail gazetesine tepki yağıyor.

'GERİ ZEKALICA! 2017 YILINDAYIZ'

Gazetenin ön sayfasının pazartesi akşamı Twitter'da yer alması sonrası hem ülkedeki siyasiler hem de vatandaşlar Daily Mail'e tepki gösterdi. İşçi Partili milletvekili Harriet Harman "Geri zekalıca! 2017 yılındayız" diye yazdı.

İşçi Partili milletvekili Yvette Cooper da Twitter hesabından yaptığı yorumda "2017'deyiz. İki kadının kararları Birleşik Krallık'ın mevcudiyetinin devam edip etmemesini belirleyecek. Ve manşetteki haber bu kadınların bacakları hakkında" dedi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Twitter hesabından "2017'deyiz. Bu cinsiyetçilikler tarihte kalmalı. Utan Daily Mail" derken, eski İşçi Partisi lideri Ed Miliband da "1950''li yıllar aradı ve manşetlerinin geri dönmesini istedi " yorumunu yaptı.

'SARHOŞ VE SAPIK AMCANIZA...'

Haberin Devamı

Bazı sosyal medya kullanıcıları söz konusu manşeti montajlayarak tiye almayı tercih etti. Kullanıcılardan biri erkek siyasilerin şortlu fotoğrafları ile manşeti değiştirdi.

Jane Bradley adlı kullanıcı ise "Düğündeki sarhoş ve sapık amcanıza gazete hazırlaması görevi verdiğinizde olanlar bunlar" yorumunu yaptı.

BLAIR'IN DANIŞMANI: TEK KELİMEYLE İĞRENÇ

Eski Başbakan Tony Blair'in basın danışmanı Alastair Campbell manşet için "Tek kelimeyle iğrenç" ifadesini kullandı.
Emma Barnett adıyla yazan bir Twitter kullanıcısı da "Son dakika: İki kadının dört bacağı var. Beyinlerini boşverin. Tamamen konu dışı" dedi.

Tepki çeken manşetin yanı sıra iç sayfalarda yer alan Sarah Vine imzalı makalenin başlığında da "Ellerindeki en iyi silahlar mı? O bacaklar!" yorumu da tepki çekti.

Sarah Vine yazının devamında Sturgeon'un bacakları hakkında "Tamamen flörtöz, kışkırtıcı şekilde üst üste atılmış… Doğrudan bir baştan çıkarma girişimi" ifadelerini kullandı.

Yazarlar