Siyaset ‘Demokrasi yoksa iş de ekmek de yok’

‘Demokrasi yoksa iş de ekmek de yok’

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Yozgat’ta daha önce aralarında merkez sağda siyaset yapmış kentin etkin isimlerinin de bulunduğu kanaat önderleriyle ve muhtarlarla buluştu.

‘Demokrasi yoksa iş de ekmek de yok’

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu buluşmada “Demokrasi ve hukuk yoksa aş ve iş yok, ekmek yok. Demokrasiden, hukuktan, adaletten uzaklaşıldı. Biz de bu nedenle ‘hak, hukuk, adalet’ şiarıyla Adalet Yürüyüşü başlattık” dedi. Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerinde adalet arayışı olduğuna dikkati çektiği, OHAL’in sonlanması gerektiğini ve KHK’larla devletin yönetilmesinden bir an önce kurtulunması gerektiği çağrısında bulunduğu belirtildi.
Özellikle geçmişte merkez sağda siyaset yapmış isimlerin adalet arayışı konusunda Kılıçdaroğlu’na hak verdikleri öğrenildi.
Katılımcıların da, “Çok büyük bir borç batağı içindeyiz. Elde ettiğimiz gelirle, ne kendi borçlarımızı ödeyebiliyoruz, ne de evimize ekmek götürebiliyoruz. Türkiye’nin en çok göç veren kenti Yozgat, sadece son birkaç yılda 50 bin kişi Yozgat’ı terk etti” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı ve Kurban Bayramı’nın ardından Anadolu turuna devam edeceği öğrenildi.