Siyaset ‘Dertli’yi ziyaret edip yürüyüşe geçti

‘Dertli’yi ziyaret edip yürüyüşe geçti

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yürüyüş öncesi Bolulu Şair Dertli’nin mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu 9. günde 19.2 kilometre yol kat etti. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun avukatlarının bugün AYM’ye başvuracağını belirterek “Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur” dedi...

‘Dertli’yi ziyaret  edip yürüyüşe geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 9. gününde 19.2 kilometre yürüdü. Şanalar köyündeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’ndan başlayan yürüyüş öncesi konuşan CHP lideri, 9’uncu günün güzel bir güneş eşliğinde başladığını belirterek, “Atmosfer oldukça güzel. ‘Adalet Yürüyüşü’müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz” dedi.
Destici’ye yanıt verdi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP lideri, “Kendi görüşüdür, saygı duyarız. ‘Adalet Yürüyüşü’ için ‘O, onu dedi; bu, bunu dedi’ bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu yürüyüşün 9’uncu günü öncesi Bolu’nun önemli isimlerinden Şair Dertli’nin mezarını da ziyaret ederek bir süre dua etti.

Bando sürprizi

‘Dertli’yi ziyaret  edip yürüyüşe geçti


Yürüyüşün 9’uncu gününde Türk Tabipleri Birliği üyesi bir grup da Kılıçdaroğlu’na eşlik ederken, birlik başkanı Dr. Raşit Tükel ile CHP lideri bir süre sohbet etti. Yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan vatandaşlar da Kılıçdaroğlu’na destek ve sevgi gösterilerinde bulundu. Eskişehir’den gelen bir bando ekibi çaldığı marşlarla CHP liderine destek verdi.

‘Yürüyüş’ CHP’yi kenetledi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran’da başlattığı Adalet Yürüyüşü, CHP kulislerini de hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş kararı, bir süredir Kılıçdaroğlu’na yönelik “Yeterince sert muhalefet yapamıyor” eleştirilerini dile getiren muhaliflerin, olağan kurultay takviminin başlamasıyla yaz aylarında liderlik tartışmasını yeniden alevlendirmesi, yeni hamlelerle parti içi tartışmaları diri tutması beklentilerini boşa düşürmüş oldu. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş kararıyla, “muhalefet dozunu sertleştirme” hamlesi, parti içindeki tüm muhalifleri grupları yürüyüşe destek noktasında birleştirdi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre 132 kişilik CHP grubundan, yalnızca 3 vekil yürüyüş kararını doğru bulmadıklarını dile getirdi ancak grup kararına uyacaklarının altını çizdi.
İnce ile yürüdü
Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başladıktan bir süre sonra, kendisinin en ciddi rakiplerinden Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yan yana yürüdü, parti içinde, “İnce’nin ekibi” olarak tanımlanan tüm milletvekilleri ve il başkanları da yürüyüşe tam destek verdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu önceki gün bir süre önce partiden ihracı istenen ancak hakkında kınama kararı verilen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile de uzun bir süre birlikte yürüdü. Parti kulislerinde, “Sağlar’ın ekibi” olarak tanımlanan tüm milletvekillerinin yürüyüşün ilk gününden itibaren Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayarak, eylem kararını en çok destekleyen isimler olmaları dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, önceki gün ayrıca bir süre önce MYK üyeliğinden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile de yolda sohbet ederek, parti içindeki hayal kırıklıkları olan kadroların da gönlünü aldığı izlenimini verdi. l MERİÇ TAFOLAR Ankara

Selin Sayek Böke ve Fikri Sağlar da yürüyüşe katılan muhalif isimlerden.

Köy konağında iftar yaptı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin yürüyüşünün dokuzuncu günü, Bolu’nun Yeniçağa ilçesi çıkışındaki Köroğlu mevkisinde bulunan kamp alanına varılmasıyla sona erdi. Kılıçdaroğlu’na akşam saatlerinde Afşar köyü sakinlerinin iftar daveti iletildi. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine köy konağında verilen iftarda köylülerle bir araya geldi. Afşar köyü sakinleriyle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından kamp alanındaki karavanına geçti.