Cadde 'Hamam şalvarı gibi sarkan parçalar çok anlamsız'

'Hamam şalvarı gibi sarkan parçalar çok anlamsız'

23.05.2017 - 09:27 | Son Güncellenme:

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Dream Style Amatör Moda Tasarım Yarışması'nın Çukurova Bölgesi Finali önceki gün M1 Adana AVM'de yapıldı.

Hamam şalvarı gibi sarkan parçalar çok anlamsız

Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen Dream Style Yarışması'nda amatör modacılar hazırladıkları kıyafetleri muhteşem bir defileyle jürinin karşısına çıkardı. Büyük bölümü akademisyenlerden oluşan jüride usta modacılar Cemil İpekçi, Neslihan Yargıcı, organizatör Banu Noyan, Türk Müziği'nin güçlü sesi Cenk Eren ve M1 Adana AVM Müdürü Yalçın Öz yer aldı. Cem Özer'in sunumuyla gerçekleşen yarışmada Cenk Eren aynı zamanda şarkılarıyla konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Birbirinden şık tasarımların yarıştığı Adana'da jüri seçim yaparken zorlandı.

Haberin Devamı

"KIZIN GÜZELLİĞİNİ MAHVETMİŞ"

Geceye Cemil İpekçi'nin oyuncu Bensu Soral'ın Cannes Film Festivali'nde giydiği elbiseye yaptığı yorumlar damgasını vurdu. Bensu Soral'ın giydiği yeşil elbiseyi eleştiren Cemil İpekçi, "Vücudu ve yüzü çok güzel bir kız ama elbise çok kötü. Elbise Bensu'nun bütün güzelliğini mahvetmiş. Cannes Film Festivali'ne böyle bir elbiseyle gidilmez. Çok abartılı bir elbise giyebilir, çok dekolte de giyebilir ama estetik olması gerekiyor. Eteğin kısalığıyla yanından hamam şalvarı gibi sarkan parçaları çok anlamsız buldum" şeklinde konuştu.

"SARI RENK MERYEM'E YAKIŞMAMIŞ"

Cemil İpekçi ayrıca, Meryem Uzerli'nin de festivalde giydiği sarı renkli kıyafetin oyuncunun ten rengine yakışmadığını söyledi.

Haberin Devamı

"BEN VARIM" DEMELİYDİ

Usta modacı Neslihan Yargıcı da Bensu Soral'ın kıyafetini değerlendirirken, "Sıradan bir nişan kıyafeti gibi olmuş. Böyle bir yerde Türkiye'yi temsil eden bir kişinin çok daha ehil elden daha görkemli, 'ben varım' diyen bir kıyafet taşıması gerekiyordu" açıklamasında bulundu.

DANTELİN ZAFERİ BİRİNCİLİK GETİRDİ

15 amatör tasarımcının kıyafetlerinin yarıştığı Dream Style Çukurova Bölgesi Finali'nde Kübra Basut, Dantelin Zaferi isimli tasarımı ile birinci seçildi. Özlem Dalyan Cesaret adlı kıyafeti ile 2., Melih Zorbaz Peter Punk adını taşıyan tasarımı ile 3. oldu. Dereceye girenlere para ödülü, katılan tüm yarışmacılara ise başarı belgesi verildi.