Cadde ‘Hayalim aksiyon filminde oynamak’

‘Hayalim aksiyon filminde oynamak’

17.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2012 Türkiye Güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, “Hayranlık duyduğum iki yabancı oyuncu var: Denzel Washington ve Al Pacino. En büyük hayalimse bir aksiyon filminde oynamak” dedi

‘Hayalim aksiyon filminde oynamak’

Açalya Samyeli Danoğlu, Miss Turkey serüvenini, modaya olan ilgisini ve eşiyle tanışma hikayesini MAG Dergisi’ne anlattı

Haberin Devamı

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1991 Münchberg, Almanya doğumluyum. 15 yaşımda Türkiye’ye dönüş yaptık ve Tekirdağ’a yerleştik. İstanbul Üniversitesi’nde Almanca Mütercim-Tercümanlık bölümünü kazandıktan sonra İstanbul’a yerleştim, ardından ailemin ve arkadaşlarımın cesaretlendirmesiyle 2012 yılında Miss Turkey’e başvurdum. Türkiye Güzeli seçilmemle birlikte
serüven başladı.

2012 yılında Türkiye Güzeli seçildikten sonraki hayatınızı nasıl özetlersiniz?

Yarışmadan önce evden okula, okuldan da işe gidiyordum. Tercümanlıkla ve bir mağazada yarı zamanlı çalışarak kendime ek gelir sağlıyordum. Yarışmadan sonra sadece çalışma alanım değişmedi, ben de değiştim. Miss Turkey, benim için bir dönüm noktası oldu.

Haberin Devamı

Yarışmaya katılmak hayaliniz miydi?

Ben çamurdan ekmek yapıp pastane işlettiğini hayal eden, arabalarla oynayan ve bunları alan erkekleri döven bir çocuktum. Güzellik yarışmasına katılmak kesinlikle küçüklük hayalim değildi. Miss Turkey’e katılarak aslında kendimle çok çeliştim.

Modellik yapmayı uzun vadede neden düşünmediniz?

Miss Turkey’den sonra İstanbul Fashion Week’te podyuma çıktım. O zaman anladım ki modellik bana
göre değil. Podyumda yürümekle mutlu olmadığım için devam etmedim.

Hayalinizde nasıl bir projede, ne tarz bir karakteri canlandırmak var?

Başrolü paylaşmak istediğim özellikle biri yok ama hayranlık duyduğum iki yabancı oyuncu var. Biri Denzel Washington, diğeri de Al Pacino. En büyük hayalim bir aksiyon filminde oynamak. Washington’ın ‘Man on Fire’ filmindeki gibi etkileyici bir karakteri canlandırmak isterdim. Ya da Al Pacino’nun ‘Godfather’da oynadığı karakter gibi her davranışı eğitici birini.

İş hayatına dair gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz olacak mı?

Güzel bir proje olursa, dizilere ve filmlere açığım. Ayrıca şu an arkadaşımla bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kısmetse önümüzdeki sene yürürlüğe girecek. Gerisi sürpriz olsun.

Modaya bakış açınız nedir? Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

Modanın ne çok içindeyim ne de çok dışında. Beğenirsem ve yakıştırırsam trend parçalar edinirim. Farklı tarzları denemeye çalışırım. Örneğin, bu aralar mom fit jeanler moda ama bana yakışmıyor. Boyfriend gömlek ya da tişört-jean ikilisine bayılırım.

Haberin Devamı

‘Ayakları sağlam basan bir aşk’

Eşinizle nasıl tanıştınız, onu ilk gördüğünüzde neler hissettiniz?

Erman beni görüyor, sonrasında bağlantı kurmak istiyor. Ortak arkadaş bulamadığı için herkesi seferber ediyor. Araştırdıktan sonra benim iş dolayısıyla tanıdığım biri aracılığıyla ulaşmaya çalışıyor. İlk zamanlarda görüşmek istemedim. Sonra tanışmamıza vesile olan arkadaşımı da yemeğe dahil ederek buluşmaya karar verdim. İlk gördüğümde görüntüsünden etkilenmiştim tabii, saygılı ve sohbeti keyifliydi.

Eşinize olan aşkınızı hangi kelimelerle özetlersiniz?

Erman’a olan aşkımı, ayakları yere sağlam basan bir aşk olarak özetleyebilirim.