Siyaset ‘Hile olmazsa hayır çıkar’

‘Hile olmazsa hayır çıkar’

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY)  bir grup siyasetçi, gazeteci ve aktivistin başlattığı referandum karşıtı  kampanyanın sözcüsü Rabun Maruf, 25 Eylül’de yapılması planlanan referandumun  yasal dayanağı olmadığını belirtti.

‘Hile olmazsa hayır çıkar’

Maruf, “Referandum kararı bazı siyasi partiler tarafından meclis dışında alındı. kararı alan partiler yaklaşık 26 yıldır bölgemizi yönetiyorlar ancak büyük bir çöküş içindeler. Evet cephesi, bölgeyi istikrarsızlığa sürüklüyor. Bu referandum, tamamen bölgedeki siyasi istikrarsızlığın kaynağıdır. Baskı ve hile olmazsa sandıktan büyük çoğunlukta hayır çıkar” dedi.
Öte yandan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, IKBY’nin referandumu, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde yapmasını kabul etmediklerini belirtti. IKBY Yüksek Referandum Heyeti’nin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Salihi, “Kendilerine açık bir şekilde referandumun Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer Türkmen bölgelerinde yapılmasını kesinlikle reddettiğimizi söyledik. Irak Türkmenlerinin bölgede huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için kesinlikle silahlı bir teşkilatı veya ordusu olması lazım.” l AA