Cadde ‘İçerdeki Deniz bitiyor’

‘İçerdeki Deniz bitiyor’

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2.5 yıldır cezasını çektiği Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden 5 Haziran’da tahliye olup, özgürlüğüne kavuşacak olan Deniz Seki, ‘Mutluluğa Söz Verdim’ kitabında çocuk özlemini dile getirdi

‘İçerdeki Deniz bitiyor’

5 Haziran’da tahliye olacak olan Deniz Seki’nin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde yazdığı ikinci kitabı olan ‘Mutluluğa Söz Verdim’ piyasaya çıktı. Cezaevi anılarını, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini, nişanlısı Faruk Salman’la evleneceğini anlatan ve iki çocuk isteğini dile getiren Seki, “İçerdeki Deniz bitiyor” cümlesiyle kitabını sonlandırdı. Seki nişanlısı Salman’ın doğum günü olan 9 Mart’ta namaz kıldığını ve hediye olarak bir şarkı yazdığını söyledi.

Haberin Devamı

Deniz Su ve Faruk Can

Nişanlısı Salman için, “Her daim üzerimdeki görünmez el oldu” diyen Seki, “İlk kez bu kadar derinden anne olmak istiyorum. Bebeğimizi ilk gördüğün andaki yüzünü hayal ediyorum. Faruk’um o benim, kanımdan değil ama canımdan. Buradaki en büyük mücevherlerim Faruk’un fotoğrafları... Onu ailemden ayırt etmem. Aşk insanı 46 yaşındayken, 16 yaşında gibi hissettiriyor. Özgürlüğüme kavuşur kavuşmaz, gönlümüzün kararını bir nikâhla tescilleyeceğiz. Ona söz verdim bir çocuk sahibi olmak için... ‘Bir kız bir erkek olsun’ dedim birden... Deniz Su, Faruk Can... Bu fikir bile içimi kıpır kıpır yapıyor, kelebekler uçuşuyor midemde” diye konuştu. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinen Seki, “O gece radyoyu açtığımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırdığını duyduk. Allah’ım nasıl isterdim bayrağımı alıp sokağa çıkmayı” dedi.