Cadde ‘İçerik kazanıyor’

‘İçerik kazanıyor’

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hande Tezerdi, “Kanallarda her zaman içerik kazanır. Nereden izleyiciye ulaştığınız değil, içeriğinizin zenginliği ve çeşitliliği önemli” dedi

‘İçerik kazanıyor’

Ödüllü filmleri ve TV dizilerini şifresiz ve Türkçe dublajlı olarak Türk izleyicisiyle buluşturan Sony Channel, Türkiye’de yayın hayatına başladı. SPT Networks Turkey’in Pazarlama Müdürü Hande Tezerdi’yle Sony Channel’i konuştuk.

Haberin Devamı

Sony Channel izleyiciyle nasıl buluştu?

Sony, Türkiye’ye temmuz ayında geldi ve dört planet kanalıyla bir iş birliğine girdi. Globalde büyük bir gücümüz ve zengin bir arşivimiz var. Dünya televizyonlarına içerik sağlıyoruz. Türkiye’de ilk kez ücretsiz yayın hayatına başladı.

Nasıl bir hazırlık yapıldı?

Sony, son 10 yıldan beri Türkiye’yi mercek altına alıyordu fakat doğru ortağı bulamamıştı. Ciddi araştırmalarla dünya trendlerine bakarak bizim kendi kültürümüze uygun seçimler yaptık ve bu iddialı prototipi hazırladık.

İlklere de imza atıyorsunuz...

Sony, Türkiye pazarını çok önemsiyor. Eylül ayında Sony Mutfak kanalımız izleyiciyle buluşacak. Mutfak kanalı, Sony tarihinde bir ilk olacak. Şu anda iki kanalız. 2017 sonuna kadar toplam dört kanal bünyemizde yer alacak.

Haberin Devamı

Rakibiniz olduğunu düşünüyor musunuz?

İçerik anlamında kendimize rakip görmüyoruz. Kaliteli ve zengin içeriği şifresiz olarak veriyoruz. Dünyaca ünlü Latin Amerika dizilerimiz var. Brezilya’da maç saatlerini değiştirecek kadar güçlü yapımlar ekrana geliyor.

Gün içindeki yayın akışınızdan bahseder misiniz?

Kadın kuşağına alternatif olarak sabah dizilerimiz ekrana geliyor. Ardından Dr. Mehmet Öz izleyiciyle buluşuyor. Öz, Sony Channel’ın programcısıdır. Öğlen kuşağında ‘Gossip Girl’, ‘The Mentalist’ ve ‘Rizzoli & Isles’ gibi dünyaca ünlü dizilerimiz var. 19.00’da, ‘Crossing Lines’, ‘The Blacklist’ gibi izlenme rekorları kıran yapımlar izleyiciyle buluşuyor.

Peki filmler?

Her akşam saat 20.00’da ödüllü ve gişe rekorları kıran ve unutulmayan filmler ilk kez izleyiciyle buluşuyor. 22.00’da ‘Vikings’ gibi aksiyon dolu projeler ekrana geliyor. Cumartesi aileye özel yapımlar, pazar ise tüm gün film yayınlıyoruz.

Sony Channel’ı nasıl izleyeceğiz?

Tematik değil, ulusal kanal statüsündeyiz. Uydudan, D-Smart’tan ve dijital platformlardan izlenebiliyoruz. Yakında Digitürk’te de olacağız.

Hedefiniz nedir?

Hedefimiz dijital ve değişimde alternatif yaratmak. Her zaman içerik kazanıyor. Nereden yayınlandığınızdan öte, içeriğinizin zenginliği önemli. İçerik olarak çok güçlü bir kanalız. Ulusal kanallara alternatif yaratıyoruz.

Haberin Devamı

‘HD yayına başlayacağız’

Neden HD yayın değil?

Mevcut Planet kanallarını Sony markasına dönüştürdüğümüz için şu anda platformlardaki yerlerimiz standart yayına uygun. Bu konuyu konuşuyoruz ve frekans yerlerimiz değişince, şifresiz HD yayına başlayacağız.

Alt yazı seçeneği olacak mı?

Şifresiz bir kanal uyduda yayındayken herkes sizi izliyorsa alt yazılı yayın yapamazsınız. Şu anda sadece orijinal lisan seçeneğimiz var.

Televizyonu göz kontağı dışında mesela mutfaktayken bile dinlersiniz. Platformlarda seçeneğimiz olacak.

Kısa sürede alt yazılı olarak da izlenebilecek.