Dünya Askerlerin cesetlerine ulaşıldı

Askerlerin cesetlerine ulaşıldı

22.08.2017 - 15:06 | Son Güncellenme:

Singapur açıklarında petrol tankeriyle çarpışan savaş gemisinde kaybolan ABD askerlerinden bazılarının cesetleri bulundu. Askerlere

Askerlerin cesetlerine ulaşıldı

ABD Donanması'na ait 'USS John S McCain' adlı savaş gemisinin dün Singapur açıklarında bir petrol tankeriyle çarpışması sonucu yaşanan kazada kaybolan 10 ABD askerini arama çalışmalarında ilk sonuca ulaşıldı.

Haberin Devamı

Pasifik Filosu Komutanlığı, Malakka Boğazı yakınlarındaki kazada kaybolan denizcilerden bir kaçının cesetlerinin geminin bir kompartımanında bulunduğunu açıkladı.

Cesetlerden biri Malezyalı ekipler tarafından ortaya çıkarıldı ve kimlik tespit süreci sürüyor.

Pasifik Filosu Komutanı Oramiral Scott Swift, "Dalgıçlar, bugün yaptıkları araştırmalarda kapalı kompartımanlarda bazı cesetlerin yerini tespit edebildi. Arama ve kurtarma operasyonlarına denizcileri bulma olasılığı tükenene kadar devam edeceğiz" dedi.

Arama çalışmalarına, ABD'nin yanı sıra Singapur ve Malezya donanmasından ekipler de katılıyor.

ABD Donanması Deniz Harekat Başkanı Amiral John Richardson, kazanın ardından güvenlik amacıyla gerekli acil önlemlerin tespit edilmesi için birkaç günlüğüne ülkesinin dünyadaki tüm deniz operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Richardson, "Çok kısa sürede, üç ay içinde meydana gelen ikinci kaza ve çok benzer. Bu, özellikle Pasifik filosunda yaşanan bir dizi olaydan sonuncusu ve ortaya çıkaramadığımız bir şeyler olduğuna ilişkin kaygılar büyük endişe veriyor" ifadesini kullandı.

Liman ziyareti için Singapur'a doğru yola çıkan USS John S McCain füze destroyeri, Liberya bayraklı ticari Alnic MC gemisi ile çarpışmıştı. 10 askerin kaybolduğu kazada beş asker de yaralanmıştı.

Senatör John McCain'in ABD Donanması'nda amiral olan babasının ve dedesinin ismini taşıyan gemide, 23 subay, 24 astsubay kıdemli üstçavuş ve 291 denizciden oluşan bir ekip bulunuyordu.

Son 1 yılda 4. kaza

Pasifik Okyanusu'nda son bir yılda ABD Donanmasına ait gemilerin karıştığı 4 kaza meydana geldi.

USS Fitzgerald ABD savaş gemisinin haziranda Japonya'nın Yokosuka kenti açıklarında bir yük gemisiyle çarpıştığı kazada da 7 ABD askeri yaşamını yitirmişti.

Yazarlar