Gündem ‘Kızlar okusun’ diye huzurevine yerleşti!

‘Kızlar okusun’ diye huzurevine yerleşti!

10.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da doğan Emine Yelboğa (75) liseyi bitirdikten sonra Ankara’ya yerleşti ve 30 yıl çocuk eğiticisi olarak çalıştığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden emekli oldu.

‘Kızlar okusun’ diye  huzurevine yerleşti

2005’te yerleştiği Çanakkale’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile tanışan Yelboğa, İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Eşi ölen, çocukları da olmadığı için yalnız yaşayan Yelboğa, evini, ‘Kız çocukları okusun’ diye satıp, huzurevine yerleşmeye karar verdi. Kepez Beldesi’nde bir huzurevine yerleşen Yelboğa, evini 350 bin TL’ye satarken, 200 bin TL’yi kız çocuklarına burs verilmesi için ÇYDD’ye bağışladı.

Haberin Devamı

‘Derneğe çok emeği geçti’

ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Kenan Kaynaş, Emine Yelboğa’nın derneğe çok emeği geçtiğini belirterek, kendisine bir teşekkür belgesi sundu. Kaynaş şunları söyledi:

“Emine Hanım, son olarak oturduğu evi satarak, kendisi bakımevine yerleşti. Sattığı evin parasının büyük bölümünü de kız öğrencilerin okuması için derneğimizin burs fonuna bağışladı. Şimdi bu paranın getirisiyle 6 öğrenci okutuyoruz. Ama gelecek yıllarda bu sayı 7-8 öğrenciye çıkabilir. Bu düşünceyle hareket ederek bize bağış yapmasını çok onurlu bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Değerli halkımızın da bu şekildeki bağışlarını dernek olarak bekliyoruz.”