Gündem ‘Pargalı İbrahim Paşa damat değil’

‘Pargalı İbrahim Paşa damat değil’

13.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kanuni Devri Gizli Tarihi’ kitabını yazan Ali Bektan Pargalı İbrahim Paşa’nın aslında damat olmadığını ve başka bir kadınla evli olduğunu öne sürdü...

‘Pargalı İbrahim Paşa damat değil’

Gazeteci Ali Bektan, “Kanuni Devri Gizli Tarihi” adlı son kitabında Kanuni Sultan Süleyman’la ilgili ilginç iddialarda bulunuyor. Bektan, Kanuni’nin Protestanlığı kuran Martin Luther’i Katolik Papa’ya karşı desteklediğini ve bugün Protestanların varlıklarını ona borçlu olduklarını iddia ederken, Rodos’tan Malta’ya gönderdiği Tapınak Şövalyeleri’nin Mason örgütlerini ele geçirmelerini sağladığını vurguluyor. Bektan, Muhteşem Yüzyıl dizisinin ana karakteri olan Pargalı İbrahim Paşa’nın ise aslında damat olmadığını ve başka bir kadınla evli olduğunu savunuyor.
Atatürk’ün Kehanetleri, ABD’nin Gizli Uzay Planları gibi kitapların yazarı olan Ali Bektan, “Kanuni, Rodos’taki Tapınak Şövalyeleri’ni Malta’ya göndererek Masonluğu ele geçirmelerini sağladı. Böylece dünya ekonomisini ele geçirdiler. Masonlar, ABD ve Avrupa’daki güçlerini Kanuni’ye borçlular. Ayrıca, 16. yüzyılda Martin Luther’in kitleleri peşinden koşturması Kanuni’nin dikkatini çekmişti. Kanuni, Martin Luther’e ajanlar vasıtasıyla destek verdi” dedi.

Her türlü kulisi yaptı
Bektan, Hürrem Sultan öldükten sonra hayatta Bayezid ve Selim adlı iki oğlu ile kızı Mihrimah Sultan’ın kalması konusunda da iddialarda bulundu. Bektan, “Hürrem Sultan, Şehzade Mustafa’nın ölümü için her türlü kulisi Vezir Rüstem Paşa ile yapmıştı. Kanuni de kendini iktidardan indirecek korkusu ile oğlunu boğdurmuştu” dedi.
Pargalı İbrahim Paşa’nın damat olmadığını da iddia eden Ali Bektan, “Pargalı, Muhsine Hatun ile evli ve Mehmet Şah adlı oğulları var. Muhsine Hatun ile vakıf kurarak Kadırga’da cami bile yaptırmışlar. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin düşünce babası Paracelsus, Kanuni zamanında İstanbul’da 8 yıl tıp okudu ve cerrahlık yaptı” dedi.