The Others 'Terör örgütüne yönelik gereken yapılır'

'Terör örgütüne yönelik gereken yapılır'

11.03.2016 - 22:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, PKK terör örgütünün  KKTC'de yapılandığı iddialarına ilişkin, "Buradaki terör örgütünün şayet  uzantıları varsa bunlara da gerekenin yapılacağına inancımız tamdır" dedi.

Terör örgütüne yönelik gereken yapılır

Terör örgütüne yönelik gereken yapılır

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, PKK terör örgütünün KKTC'de yapılandığı iddialarına ilişkin, "Buradaki terör örgütünün şayet uzantıları varsa bunlara da gerekenin yapılacağına inancımız tamdır" dedi. Kuzey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ve beraberindeki heyet, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Yardımcısı Türkeş'i ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmede, PKK terör örgütünün KKTC'de yapılanmasına ilişkin dün medyada çıkan haberlere değinen Türkeş, "Kıbrıs'ta terör örgütünün yapılanmasıyla ilgili bu konunun medyada geniş yer almasını pek doğru bulmadık, tabii medya istediğini yazabilir ama gerçekleri ne derece yansıtıyor" ifadesini kullandı. Türkeş, şunları kaydetti: "Orada muhakkak ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri bunların takibini yapıyordur, buna inanıyoruz. Terör örgütü dünyanın her yerinde terör örgütüdür. Buradaki terör örgütünün şayet uzantıları varsa bunlara da gerekenin yapılacağına inancımız tamdır." Bu konuda dün açıklama yaptığını anımsatan Türkeş, KKTC'den gelen yetkililerin de bu konuda bilgi vererek, kendilerini rahatlatacağını düşündüğünü aktardı.

Haberin Devamı

'Terörist eyleme izin vermeyiz'

KKTC'nin gelişen bir ülke olduğunu belirten Akansoy ise bu gelişim sürecinde Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve idari anlamda desteğinin önemli olduğunu dile getirdi. Bakan Akansoy, Türkiye'deki bakanlıklarla KKTC'deki bakanlıklar arasındaki işbirliğinin en iyi noktaya gelmesini ümit ettiklerini söyledi. PKK terör örgütünün KKTC'de yapılanması iddiasına ilişkin ise Akansoy, şöyle konuştu: "Kuzey Kıbrıs'taki eğitim, yatırım ortamının herhangi bir şekilde bozulmasına asla izin vermeyiz. Bu konuda kararlı bir devlet yapılanması ve kurumlar var. Bugüne kadar da son yılları dikkate aldığımızda bu yönde almış olduğumuz önlemler tatmin edicidir." KKTC'de eğitim gören öğrencilerin artması için çaba göstereceklerini vurgulayan Akansoy, "Hoşnut olmayacağımız herhangi bir olay karşısında da dik duracağımız açık bir konudur. Hiçbir şekilde, herhangi bir terörist eyleme izin vermeyiz" dedi.