Siyaset ‘Yaşananlar isyan noktasına getirdi’

‘Yaşananlar isyan noktasına getirdi’

21.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, dün bir basın toplantısı düzenleyerek kentte, ‘Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anma yürüyüşü’ yapacaklarını hatırlatarak, “Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş oldu bu ölüm. Hepimizi susmak yerine, kapalı yerde konuşmak yerine isyan etme noktasına getirdi” dedi.

‘Yaşananlar isyan  noktasına getirdi’

CHP’li Erol, yürüyüşün temel amacının Tunceli’nin bir terör kenti olmadığını ve Cumhuriyet kenti olduğunu ifade etmek ve terörün karşısında olduklarını göstermek olduğunu söyledi.

Teröre karşı yürüyüş

Erol, yakın bir zamanda Tunceli sınırları içinde öğretmen Necmettin Yılmaz’ın terör örgütü tarafından katledilmesinde sonra il başkanlarının konuştuğunu, daha sora kendisinin de TBMM’de bir konuşma yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Tunceli’nin terörle anılacak bir kent olmadığını, Tunceli’nin bir Cumhuriyet kenti olduğuna dair söylemlerim daha önce de olmuştu. Tunceli bir terör kenti değildir, buna müsaade etmeyeceğiz. Tunceli’de bu tür terör eylemlerinin bir daha olmaması, bu kentte insanların ölmemesi ve özgür yaşaması için bir eylem yapma ihtiyacı hissettik. Bunun için de yarın (bugün) teröre karşı yürüyeceğiz. Saat 18.00’de çarşı merkezi yeraltı çarşısı üzerinde Belediye binası önünden toplanarak cemevimizin bulunduğu Pülümür Çayı’nın kenarına kadar bir yürüyüş yapacağız. Pülümür Çayı’nın kenarına kadar yürüdükten sonra Necmettin Yılmaz öğretmenimizin cansız bedeninin bulunduğu yere karanfiller atacağız ve daha sonra da bir basın açıklaması yapacağız.”

Erol, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini telefon ile araması ile ilgili olarak ise “TBMM’de yaptığım konuşmadan sonra sayın Cumhurbaşkanımız beni arayarak kutladı. Ben de sayın Cumhurbaşkanımıza nezaketinden dolayı teşekkür ettim” dedi.

Haberin Devamı