Ekonomi TOGG talihlisinin heyecanı! '21'inci sırada çıktım, uykularımı kaçırdı'

TOGG talihlisinin heyecanı! '21'inci sırada çıktım, uykularımı kaçırdı'

01.04.2023 - 11:03 | Son Güncellenme:

TOGG T10X için alınan ön siparişin ardından yapılan çekilişte ismi çıkan vatandaşlar büyük heyecan yaşıyor. Bursa ve İstanbul'da yaşayan talihliler çekilişte isimlerinin çıktığını öğrenince büyük sevinç gösterdiler.

Türkiye'nin Otomobili Togg T10X için 16-27 Mart tarihleri arasında ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi, noter huzurunda dijital çekilişe katılmaya hak kazandı. Yapılan çekişilişte araca sahip olacak ilk 20 bin kişi belirlendi.

Haberin Devamı

Bursa’da yaşayan Çetin Yalçın Kaya, çekiliş sonucunda araç almaya hak kazanan 21’inci kişi olduğunu öğrendi. Arabayı merak eden Kaya, kentte bir AVM’nin bahçesinde sergilenen Togg’u inceledi. İlerideki haftalarda aracına sahip olacak olan Kaya, "İlk 100 araçtan birine sahip olacağım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

TOGG talihlisinin heyecanı 21inci sırada çıktım, uykularımı kaçırdı

'BENİM UYKULARIMI KAÇIRDI'

Togg’u yerli ve milli olması nedeniyle tercih ettiğini belirten Çetin Yalçın Kaya şu ifadeleri kullandı:

“Togg için başvuru yapmaya karar verdim. Eşim de bana destek oldu. Eşim, ‘Arabalarımızı satıp, Togg alalım’ dedi. İlk sıralardan Togg’un bize çıkmasını aslında beklemiyorduk. Çekilişte 21’inci sırada çıktım. Bu durum benim uykularımı kaçırdı.

Normalde Togg’a gelip, hiç bakmayacaktım. Özelliklerini şimdiye kadar hiç sormadım, kataloğa hiç bakmadım. Aracı aldıktan sonra her şeyini öğrenmek istiyordum. 2 gündür dayamadım ve artık gidip Togg’a bakmalıyım dedim. Aracın bana çıktığını duyan yakınlarım, arkadaşlarım beni arayıp, tebrik etti. Aracımı aldıktan sonra onlarla birer tur atacağız gibi görünüyor”

Haberin Devamı

TOGG talihlisinin heyecanı 21inci sırada çıktım, uykularımı kaçırdı

'DİKKATİMİ İÇİNDEKİ FERAHLIK VE GENİŞLİK ÇEKTİ'

Arabanın iç tasarımını değerlendiren Kaya, “Türkiye’deki bu tarzdaki yabancı markaların birkaç aracına bindim. Togg’a ilk bindiğimde dikkatimi içindeki ferahlık ve genişlik çekti. Çok rahat ve konsol kısmında karmaşanın olmaması hoşuma gitti. Bunlar aracı güzel ve cazip kılmış. Bu kadar güzel bir dizayn yapılabileceğini düşünmüyordum. Binene kadar da nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Çok güzel olmuş. Yapanların, emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.

'ALLAH KISMET EDERSE TORUNLARIMIZA KALACAK'

Öte yandan İstanbul Küçükçekmece’de, yerli ve milli otomobil sahibi olmanın hayalini kuran oto lastikçi Mahmut Çınar, Togg’un yapılan ilk çekilişinde talihlileri arasına girdi. Çınar, “Bu araç ailemizin simgesi olacak, ekol halinde, Allah kısmet ederse torunlarımıza kalacak” dedi.

İstanbul Küçükçekmece’de, Togg'un T10X'in otomobilini almak için başvuruda bulunan otomobil tutkunu Mahmut Çınar, Türkiye'deki yerli otomobil almaya hak kazanan ‘8368' numaralı kişi oldu. Yerli ve milli otomobili kullanmak için sabırsızlanan Çınar, heyecanla beklediğini söyledi.

TOGG talihlisinin heyecanı 21inci sırada çıktım, uykularımı kaçırdı

"TOGG HİKAYESİ, DEVRİM ARABALARINDAN KALMA BİR AŞK HİKAYESİDİR"

Togg’un kendisi için yarım kalan aşk hikayesi olduğunu anlatan Mahmut Çınar, “Ben Togg'un, Türkiye'de tamamıyla yerli olarak üretilip bizlere binme fırsatının olacağını duyduğumda gerçekten çok heyecanlanmıştım. Çünkü TOGG, o zaman bir marka olarak değil ama benim için yetmişli yıllarda devrim arabasının yarım kalmış bir aşk hikayesinin vücut bulmuş halidir. Bu yarım kalan aşk hikayesinin bana göre tamamlanmış bir hali. Gerçekten çok gurur verici bir olay. Yani ben bu aracın ilk yazılacağımı söyledim. Bazıları dediler ki teknik özelliklerini görmeden niye yazılacaksın? Ben de dedim ki sonuçta bu Türk malı milli mal, çok kaba bir tabirle ‘bir çuval cıvata’ dahi olmuş olsa bizim malımız, bizim ülkemizin, vatanımızın, milletimizin malı olduğu için gözü kapalı alırım’ dedim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“SİPARİŞ İÇİN ÇOK HEYECANLIYDIM”

Sipariş için çok heyecanlı olduğunu belirten Çınar, “Bunda da çok haklı olduğumu, daha sonraki yapmış olduğum araştırmalarda haklılık payı fazla. Doğuştan elektrikli bir aracımız var, vatanımız, milletimiz adına gerçekten gurur verici bir olay. Yani ben inanıyorum ki çok kısa zamanda tamamı kendi yer altı kaynaklarımızdan çıkan madenlerimizle üretilecek. Ve binlerce kilometre gidebilecek kapasitede bir üretim olacak. İnanın her gün, her gün araştırmadaydım, ön siparişle kaydoldum. Hani mümkün olsa keşke ilk siparişi veren ben olayım diye büyük bir heyecanlıydım” diye konuştu.

Yazarlar