Gündem Erdoğan 'Kaygılarımızı giderin' demişti! İsveç'ten kritik PKK kararı

Erdoğan 'Kaygılarımızı giderin' demişti! İsveç'ten kritik PKK kararı

03.12.2022 - 01:44 | Son Güncellenme:

İsveç, hakkında terör örgütü PKK üyeliğinden 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulanan Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iade etti.

Erdoğan Kaygılarımızı giderin demişti İsveçten kritik PKK kararı

İsveç'te önceki gün gözaltına alınan Mahmut Tat, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Başkent Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'ndan havalanan tarifeli uçakla dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Polislerce uçaktan alınan Tat, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen Tat'ın bu gece İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulacağı öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Tat'ın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Mahmut Tat, Tunceli'de 2015 yılında terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine katıldığı suçlamasıyla hakkında açılan davada 6 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. PKK'lı Tat, daha sonra İsveç'e kaçmıştı.

'KAYGILARIMIZI GİDEREN BİR İSVEÇ İSTİYORUZ'

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile yaptığı ortak basın toplantısında "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Kaygılarımızı giderin demişti İsveçten kritik PKK kararı

'İSVEÇ, PKK'YI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİYOR'

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise 'Türkiye ve İsveç arasındaki ilişkilerin de ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Pek çok farklı alanda bu ilişkilerimiz devam ediyor. Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile. İsveç şunu anlıyor; Türkiye'nin PKK terör örgütüne karşı vermiş olduğu kanlı bir savaş var ve binlerce Türk de bu savaşın kurbanı olmak zorunda kaldı. Bunu anladığımızı belirtiyorum. İsveç, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. AB'de bir terör örgütü olarak kabul ediyor ve ABD'de de bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Türkiye 70 sene önce NATO'ya katıldı. Bu ittifaka katılmak gerçekten bizim için hayati derecede önem taşıyan güvenlik meselesi. Çünkü Avrupa'nın bizim yakınımızda olan kısmında da Rusya'nın Ukrayna'yı illegal bir şekilde işgal etmesi sebebiyle bir güvenlik tehdidi söz konusu ancak elbette bir NATO üyesi olmak başka müttefiklerin sorumluluklarını da göz önüne almayı gerektiriyor. Bunun içerisinde elbette Türkiye de bulunuyor. Bu yüzden de İsveç tüm NATO üyeleri için bir güvenlik sağlayıcısı olmak istiyor' ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Erdoğan Kaygılarımızı giderin demişti İsveçten kritik PKK kararı

Yazarlar