Gündem İddianamedeki kilit silah tüccarı! 'Köprü olarak kullanıldım'

İddianamedeki kilit silah tüccarı! 'Köprü olarak kullanıldım'

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede silah tüccarı Aydın Köstem’in kilit roldeki kişilerden biri olduğu iddia ediliyor.

İddianamedeki kilit silah tüccarı Köprü olarak kullanıldım

MERT İNAN- İddianamede, Necip Hablemitoğlu’nu FETÖ adına öldürtmek istediği öne sürülen Enver Altaylı ile suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen Levent Göktaş ekibini buluşturan kişinin silah tüccarı Aydın Köstem olduğu öne sürülüyor. Köstem, Altaylı ve Göktaş’ın cinayetten önce çeşitli ortamlarda bir araya geldikleri öne sürülürken, HTS kayıtlarındaki görüşme trafiği de iddianamede detaylıca yer alıyor.

Haberin Devamı

İddianamedeki kilit silah tüccarı Köprü olarak kullanıldım

Enver Altaylı

Köstem, ifadesinde, Enver Altaylı ile 1980’li yılların sonunda Avrasya Vakfı’nda tanıştığını, 2000’li yıllarda Altaylı’nın evinde görüşmeler yaptığını söylerken; Enver Altaylı, Mustafa Özcan, Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır ve Halil Şıvgın’ın buluşmalarına şahit olduğunu öne sürerek, “Tüm bu ilişkilerde kişiler arasında bilinçsizce köprü olarak kullanıldığımı, tanışma ve görüşmek istemelerindeki gerçek amacı bilmeden Enver Altaylı ve Levent Göktaş’ı tanıştırdım. Zaten gerçek amaçlarını bilseydim aracı olmayacağımı kendileri de çok iyi bildikleri için bahane edilen başka konular nedeniyle tanışmalarına vesile oldum. HTS kayıtlarındaki yoğunluk doğrudan bu işin içinde olduğumu göstermeyeceği gibi farkında olmadan aracı olarak kullanılmamdan kaynaklandığını düşünüyorum” iddialarını sıralıyor.

Haberin Devamı

İddianamedeki kilit silah tüccarı Köprü olarak kullanıldım

Levent Göktaş

İddianamede Köstem’e ait ifade ve iddialar şöyle:

“2002 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bir tek Levent Göktaş’ı tanırım. Hatırladığım kadarıyla 2002 yılı içerisinde Enver Altaylı’nın talebi üzerine Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Kirazlıdere’deki yerleşkesine gitmiştim. Bundan hariç, bir kere daha gitmiş olabilirim. Yaklaşık 30 dakika kadar burada bulunduk. Enver Altaylı’nın Özbekistan, Kırgızistan ve Afganistan’da bulunan Özel Kuvvetler unsurlarının sivil kişilerle irtibatına dair görüşme yapıldı. Levent Göktaş ile Enver Altaylı’yı ilk defa ben tanıştırdım. Büyük bir ihtimalle 2002 yılı içerisinde oldu. Enver Altaylı, Özel Kuvvetler’in Türki devletlerdeki sivil unsurlarına bir altyapı oluşturma hususunda yardımcı olmak için benim üzerimden görüştüler.”

1 numara Enver Altaylı

Köstem’den ele geçirilen dokümanlar arasında, “...17-25 Aralık operasyonu gerçekten bir darbe teşebbüsüdür. Bahsedeceğim isimlerden birisi (1), o tarihten birkaç gün önce birlikteyken RTE’nin çok kısa bir süre içinde tasfiye edileceği, kendisi ve ailesinin yakınları ile birlikte öldürüleceği veya hapse atılacağını kin kusarak bana söylemişti...” şeklinde bir dosya bulundu. Köstem, ifadesinde bu doküman için, “Bu konuyu Enver Altaylı bana söyledi. 1 numara diye belirttiğim şahıs Enver Altaylı’dır. 17-25 Aralık olaylarından önce bu bilgileri operasyonları yapan FETÖ’cülerden aldığını tahmin ediyorum. Bu konuşmadan birkaç gün sonra da 17-25 Aralık operasyonu oldu. Enver Altaylı ve Levent Göktaş’ı ben tanıştırdım. İlk tanışmamızda birlikteydik. Daha sonraki görüşmelerinde ben yoktum. Levent Göktaş MİT Müsteşarı olmaya çok hevesliydi” iddiasında bulunduğuna yer veriliyor.