Gündem Son dakika! Ölüme terk edilen Nisa bebeğin annesine tahliye kararı

Son dakika! Ölüme terk edilen Nisa bebeğin annesine tahliye kararı

17.05.2022 - 12:48 | Son Güncellenme:

Anadolu 42'inci Asliye Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Nisa Mihriban" ismiyle bilinen asıl adı Ebrar Nil bebeğin biyolojik annesi Ebru S.'nin tahliyesine karar verdi.

İstanbul Pendik’te 29 Mart günü Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru S.'nin yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu olan anne Ebru S. avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Ebru S., önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, “Onlar geçerlidir” dedi.

“BEBEK BAKIM EVİNDE RAHATSIZLANMIŞTIR”

Haberin Devamı

Sanığın ardından söz alan avukatı ise, müvekkilinin tutuklandığı sırada bebeğin sağlıklı olduğunu söyleyerek, “Bulunduktan üç gün sonra bakım evinde iken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştır. Ağzının kenarında mama bulunmuş. Kalp atışları durmuş ve bunun üzerine hastaneye götürülmüştür. Bebeğin rahatsızlanması ile müvekkilimin terk etmesi arasında bir illiyet bağı bulunmamaktadır” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi ve karartılacak delil olmamasını gerekçe göstererek tahliyesine karar verdi. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili raporun beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

TÜRKİYE'NİN GÜNLERCE KONUŞTUĞU OLAY

Haberin Devamı

Olay, 29 Mart tarihinde İstanbul’un Pendik ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ebru S. (21) isimli bir kadın, 3 aylık bebeğini sokağa bıraktı. Pendik’te görev yapan Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, 29 Mart 2022 tarihinde terk edilmiş bir bebek vakasında gitti. Gördüğü bebeğin aç olduğunu fark edip kendi bebeği gibi emzirdi.

Sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne götürülen bebeğin bir süre sonra sağlık durumu kötüye gidince yoğun bakın ünitesinde tedavi altına alındı.

Bebeğin annesi Ebru S. (20) “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “terk” suçlarından gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından, 'netice sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli Ebru S., sevk edildiği suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNENİN TUTUKLANMADAN ÖNCEKİ SON İFADESİ

Ebru S. ifadesinde, 2019 yılında dini nikahla Uğur T. ile evlendiğini bu evlilikten 1 buçuk yaşında bir kızının olduğunu, sürekli şiddet gördüğü için eşinden ayrılarak ailesinin evine döndüğünü, kızının ise babasında kaldığını söyledi.

"2-3 GÜN SOKAKLARDA KALDIM"

Ebru S. ifadesinin devamında şunları söyledi: "Ailemin kızımı istememesi üzerine Uğur'un ailesi kızımı götürdü. Ben daha sonra sosyal medya üzerinden M. Ç. ile tanıştım. Onunla evlilik dışı cinsel ilişki yaşadık. Hamile olduğumu anlayıp hastaneye aldırmak üzere gittiğimde bana sürenin geçtiğini söylediler. M.Ç ile görüştüğümde 'hastaneye git aldır' demişti. Bebeği aldıramayınca aileme durumu söyleyemedim. Durumun ortaya çıkmasından endişe ettiğim için ailemin yanından kaçarak Taksim'e gittim. Daha sonra iki üç gün sokaklarda kalıp devlete sığındım. Beni kadın sığınma evine götürdüler. Bu arada Ebrar Nil doğmuş, 3 aylık olmuştu."

Haberin Devamı

"APARTMAN ÖNÜNE BIRAKIP ZİLLERE BASTIM"

6 ay sonra kadın sığınma evinden ayrıldığını söyleyen Ebru S. ifadesini şöyle sürdürdü: "Oradayken ismini öğrendiğim bir kadının yanında geceleri kalıp çalışabileceğim bilgisini bir arkadaşım söylemişti, ben de o kadının yanına gitmeye karar verdim. Ancak bunu söyleyen arkadaşım o kadının bebek istemeyeceğini söyledi. Bunu düşünerek bebeğin kendimce sesinin çabuk duyulabileceği evleri dolaşıp birinin önüne bırakmaya karar verdim. Dört katlı binanın önüne bırakıp zillere basıp oradan ayrıldım. Bunu yaptığımda 29 Mart tarihiydi. Ben sonrasında bebeğin akıbetinden haberdar olmadım."

Haberin Devamı

Ebru S. ifadesini, " Polisler 4 Nisan tarihinde bebek ile ilgili yanıma geldiklerinde ben de yaşanan süreci öğrenmiş oldum. Kesinlikle amacım onun bir an önce bulunup sahip çıkılmasıydı. Onun için daha iyi olacağını düşünerek böyle bir şey yaptım. Sonrasında yanına gitmek istediğim kadının ikametine gittim. 4-5 gün boyunca orada kaldım. Çok pişmanım. Keşke devlete sığınsaydım. Ben daha önceden de ilk çocuğuma bakamadığım için çocuğa bakamayacağımı ve rezil olacağımı düşünerek böyle bir şey yaptım" sözleriyle tamamladı.