Gündem Tartışma yaratan fotoğrafa Kılıçdaroğlu'ndan 'üzgünüm' mesajı

Tartışma yaratan fotoğrafa Kılıçdaroğlu'ndan 'üzgünüm' mesajı

01.04.2023 - 11:54 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada tartışma yaratan fotoğraf için CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir iftar programı sonrası katılımcılarla çektirdiği fotoğrafta üzerinde  seccadeye basıyor olması çok tepki topladı.

Haberin Devamı

Eleştiriler üzerine CHP'den bir açıklama geldi. Açıklamada, 'Söz konusu fotoğraf Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekilmiştir. Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerde bulunan seccade fark edilememiştir.' denildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu ise, 'Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.' ifadelerini kullandı.

İFTAR YEMEĞİNDE KONUŞTU

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 'seccadeli' fotoğrafla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yerdeki seccadeyi görmedim. O kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm, bunu ifade edeyim. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum" şeklinde konuştu

BOZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: SAYGISIZLIKTIR

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Ülkenin Cumhurbaşkanlığı gibi en yüksek makamına aday olan kişi ülkenin dini değerlerini çok iyi bilmesi gerekir. Türkiye'nin yüzde 99'u müslümandır. Böylesi bir ayda müslümanların abdestli olarak tertemiz bir şekilde kıyama gittikleri, ayakkabılarıyla gitmek sayın Kılıçdaroğlu'na yakışmamıştır, saygısızlıktır.

Elbette seccade halı, kilim, kumaştan yapılmaktadır. Tek kişilik bir namazgahtır. Temiz olması gerekir. O yüzden ayakkabıyla kimse oraya basamaz, kirletemez. Bazıları 'Mücahit Kılıçdaroğlu' diyor. Seccadeye ayakkabıyla basan bir Mücahit'e şahit olduk.

Tartışma yaratan fotoğrafa Kılıçdaroğlundan üzgünüm mesajı