Dünya Kupası Edinson Cavani hıncını VAR'dan çıkardı! Monitörü yumrukladı

Edinson Cavani hıncını VAR'dan çıkardı! Monitörü yumrukladı

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'na veda eden Uruguay'da yaşananlar dikkat çekti. Uruguay Milli Takımı'nın dünyaca ünlü santrforu Luis Suarez, Gana'yla oynanan maçın ardından FIFA'nın tavrı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Takımın diğer golcüsü Edinson Cavani ise hıncını VAR'dan çıkardı.

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

2022 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Uruguay'da futbolcular müsabakanın ardından büyük üzüntü yaşadı. Luis Suarez ile Darwin Nunez saha içinde gözyaşlarına hakim olamazken maçın ardından yapılan açıklamalar dikkat çekti. Uruguay'ın yıldızı Luis Suarez mücadele sonrasında FIFA'ya sert çıktı. Öte yandan takımın diğer golcüsü Edinson Cavani ise hıncını VAR'dan çıkardı.

Haberin Devamı

Güney Kore'nin Portekiz'i 2-1 mağlup etmesinin ardından averaj hesapları nedeniyle Asya temsilcisinin gerisinde kalan Uruguay, Dünya Kupası'na veda etti. Uruguay Milli Takımı'nın yıldızı Luis Suarez, Güney Kore maçının sonucunun haberini yedek kulübesinde aldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

Heyecan dolu maçın son dakikalarında Edinson Cavani'nin Gana ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda Uruguay cephesi penaltı beklemiş ancak maçın hakemi devam kararı vermişti. VAR'dan da bir uyarı gelmedi ve Uruguay'ın penaltı beklentisi karşılık bulmadı. Uruguay cephesi maçın ardından yaşanan bu pozisyona dair yoğun itirazlarda bulundu.

MUSLERA ÇOK SİNİRLENDİ

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, müsabakada son düdük sonrası saha ortasına kadar gidip maçın hakemi Daniel Siebert ve yardımcılarıyla tartışmaya başladı. Fernando Muslera'nın yoğun itirazları soyunma odası tüneline kadar devam etti. Uruguay'da diğer futbolcular ve teknik heyet, Fernando Muslera'yı zor sakinleştirebildi.

Haberin Devamı

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

CAVANI, VAR'I YUMRUKLADI

Uruguay'ın tecrübeli futbolcusu Edinson Cavani maçın ardından saha kenarında bulunan VAR monitöründen hıncını çıkardı. Dünyaca ünlü yıldız isim, saha kenarındaki VAR monitörüne yumruk attı ve yere düşürdü. Edinson Cavani'nin bu tavrı dikkatlerden kaçmadı.

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

SUAREZ İSYAN ETTİ

Uruguay'ın isyanı maç sonunda basın mensuplarına verilen demeçlerde de devam etti. Luis Suarez müsabakanın ardından FIFA'nın kararını eleştirdi. Dünyaca ünlü futbolcu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarımı sahaya almak istedim ancak FIFA'dan biri bunu yapamayacağımı söyledi. Daha önce Fransız futbolcuların aynı şeyi yaptıklarını gördüm. FIFA her zaman Uruguay'a karşı."

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

35 yaşındaki golcü futbolcu Darwin Nunez ile Edinson Cavani'nin penaltı bekledikleri pozisyonlara dair, "Darwin'in pozisyonu çok açıktı. Edinson Cavani'nin de çekildiği gördüm. Bunlar mazeret değil ama Dünya Kupası'nda inanılmaz şeyler oluyor" diye konuştu.

Luis Suarez son olarak şu ifadelerle sözlerini tamamladı: "Bugün kazanacak performans göstermemize rağmen kızgınım. Dördüncü Dünya Kupa'mı oynadığım ve dört yaşındaki oğlum bunu gördüğü için kendimi şanslı hissediyorum. Oğlum beni kazanırken görmüştü ama şimdi üzgün gördü. Bu bir baba için zor bir durum."

Haberin Devamı

Edinson Cavani hıncını VARdan çıkardı Monitörü yumrukladı

GANA'DA İSTİFA GELDİ

Gana Teknik Direktörü Otto Addo, Uruguay maçı sonrası istifa kararı aldı. Gana'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından Otto Addo ile yollar ayrıldı. Tecrübeli teknik adam bu kararını maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıkladı.