Ekonomi ‘1 istihdam artık yetmez’

‘1 istihdam artık yetmez’

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, “Daha önce istihdam seferberliği başlattık, ek 1 istihdam çağrısı yaptık. Bu sefer artık 1 olmaz, daha fazla olacak” dedi. Yıldırım, İstihdam Kongresi’nde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

‘1 istihdam artık yetmez’

Son 1 yıl içinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1.5 milyon vatandaşımıza yeni iş, aş bulduk, imkan sağladık. 1.5 milyon istihdam demek 1.5 milyon ailenin mutluluğu demektir. Genç, kadın ve engelli istihdamında duyarlılık gösteren firmalara ülkemiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. TOBB’un şeref listesine giren işadamlarını tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız ‘hadi’ dediğinde sağına soluna bakmadan tam bir güvenle bu dayanışmayı sergilediğiniz için Allah hepinizden razı olsun.”

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şu mesajları verdi:

GÜN BUGÜNDÜR: Sadece istihdamı beklenen düzeyde artırmak yetmiyor. İstihdama katılımın arttığını da dikkate alarak bir yerine iki, iki yerine üç, üç yerine dört ilave istihdam için her türlü seferberliği yapmamız gerekiyor. Gün bugündür, hükümetiniz arkanızda, Cumhurbaşkanımız arkanızda, artık söz sizin, iş sizin.

DÜNYADA REKOR: Yılın üçüncü çeyreğinin büyüme rakamı yüzde 11,1. Dünyada bir rekor. Çin’i de, Hindistan’ı da geride bırakarak, Türkiye listenin başına yerleşti. Türkiye’ye yakışan da budur. Aynı şekilde ihracatta da rekora gidiyoruz. Yıllık bazda aralık ayında 155.5 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Yıl sonu itibarıyla da bütün dönemlerin rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz. Bu başarıda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik iradesi, hükümetimizin ekonomi politikalarının, güven ve istikrar ortamının olduğu kadar sizlerin de çok büyük katkısı var.

Haberin Devamı