10 Aralık İnsan Hakları Günü

9 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezinin düzenlediği “İnsan Hakları Elden Gitmeden” etkinlik programına çok sayıda katılımcı iştirak etti. 35. Baro Başkanları Toplantısı, aynı gün 9 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Barolar Birliğinde 81 ilden gelen Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezinin etkinlik açılış konuşmalarını TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyüp Sabri Çepik ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan yaptı.

Haberin Devamı

İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan, 2017 İnsan Hakları Raporu’nun hazırlanmasında emeği geçen komisyonlara, TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyüp Sabri Çepik ise “Ben insan haklarının özünün ve ruhunun insan doğmakla değil, insan olmakla ilintili olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu “Nerede bir insan hakkı varsa biz onu savunuruz, nerede bir insan hakkı ihlali varsa insan haklarını merkeze alan bir hukuk olduğunu” vurguladı.

İnanıyorum ki, mücadelemiz var oldukça, insan haklarını coşkuyla kutlayacağımız günler gelecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz bu mücadeleyi yürütürken, vatanımıza ve milletimize kazandırdığımız sürede, emin olunuz yerimizi, insan hakları mücadelesinde yeni nesiller alacaktır.” dedi.

“Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlarıyla Türkiye'nin dört bir köşesinde mücadeleye devam ediyor olmamız sebebiyle Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatların toplum nezdindeki itibarı tarihteki en yüksek seviyesindedir.” diye belirtti.

TBB İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı.

Toplantıya üç oturumla devam edilip; Adil Yargılanma Hakkı, Özgürlükler ve Hukuk Güvenliği, Mülkiyet Hakları ve Hukuk güvenliği, Cinsel Kimlik Hakları, Mülteci Hakları, Cezaevi Sorunları İzleme ve Araştırma, İfade Özgürlüğü, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü konuları ele alınmıştır.

Haberin Devamı

Toplantıdan sonra yapılan törende, İnsan Hakları Merkezi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “insan hakları” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 1. Asel Sude Kibiroğlu Yalova dan katılarak İnsan Onuruna dayanan Sağlıklı Nesiller ve gelecek için Evrenselliği ele alan resmiyle Yalova’mızın farkındalığını bir kez daha fark ettirmektedir.

İnsan Hakları Günü etkinliği, Türkiye Barolar Birliği Türk Halk Müziği Topluluğu Dinletisi ile son buldu.