Siyaset 10 milyon engellinin sesi olmak için aday

10 milyon engellinin sesi olmak için aday

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

10 milyon engellinin sesi olmak için aday

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı avukat Turan Hançerli, Pazar günkü seçimlerde parlamentoya girmek için yarışacak isimlerden biri. CHP İstanbul 3. Bölgede 10. sıradan aday olan Hançerli, 10 milyon engelli vatandaşın sesi olmak için Meclis’e gireceğini söylüyor.

Haberin Devamı

24 yıldır sivil toplumda engelli hakları mücadelesi verdiğini anlatan Hançerli, “Türkiye’deki engelli oranı 12.29. Bu da mecliste yaklaşık 65 milletvekiline tekabül ediyor. Bu orana Meclis’te ne yazık ki yok. Bu seçimlerde de, bu sayısı en fazla 4 olur, 4’ü geçmez. Bu sayı içerisinde de gerçek anlamda egelilerin haklarında çalışmayı hedefleyen ve geçmişte engelli hakları mücadelesi vermiş benden başka kimse yok. Bu yüzden benim Meclis’teki çalışmalarım kesinlikle engelli hakları üzerine olacak” diye konuştu.

‘% 90’ı açlık sınırında’

Engellilerin, Türkiye’de haklar bakımından en sıkıntı yaşayan grup olduğuna dikkati çeken Hançerli, “Engellilerin üniversiteleşme oranı yüzde 3, yüzde 90’ı açlık sınırında yaşıyor. Dolayısıyla bu alanlarda çalışmalara ağırlık vereceğim. Ayrıca akülü sandalye sorunu başta olmak üzere protez, işitme cihazı, beyaz baston ve benzeri birçok ürün SGK tarafından karşılanmıyor. Bunların SGK tarafından karşılanması için mücadele edeceğim” dedi.