Artvin 11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı

11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı

13.02.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı

ARTVİN (AA) - Artvin'de Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayacak 11. Kalkınma Planı'nın hazırlıkları kapsamında istişare toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Bir otelde düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Ömer Doğanay, kalkınma, ekonomi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kalkınma planının çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Vali Doğanay, 11. Kalkınma Planı'nın hazırlanmasına farklı fikir ve farklı projelerle katkıda bulunmak için bu toplantıda bir araya geldiklerini belirten Doğanay, "Tabiri caizse 81 ilde millet olarak bir ev ödevi hazırlıyoruz. Kendi ajandamızı, yol haritasını hep beraber çiziyoruz. Biz de Artvin'den Türkiye'nin kalkınma planına katkıda bulunacağız." dedi.

Hayata geçirilen yatırımlara değinen Doğanay, "Bugün havayolu ulaşımında Türk Hava Yolları'yla dünya birincisiyiz. Dünyaya dizi ihracı konusunda dünya ikincisiyiz. Özünde sevgi, saygı ve barış olan kültürümüzü tüm dünyaya anlatıyoruz. Türkiye yükselen bir değer. Güneşin yükselmesini görmek istemeyenler, güneşe gözünü kapayanlar da olsa bu güneş yükseliyor. Ülkemizin yükselmesini hepimizin katkı vermesinin elzem olduğunu düşüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğanay, 2018 yılı sonunda 10'uncu 5 yıllık kalkınma planı süresinin dolacağını ve 11'inci 5 yıllık kalkınma planına hazırlık amacıyla bu toplantıların bütün illerde düzenlendiğini kaydederek, "Bu kalkınma planlarıyla ülkemizin ve vatandaşlarımızın öncelikli hedefleri belirleniyor. Türkiye'nin 2023 hedefleri var ve bu hedefleri tutturabilmek için temel önceliklerimizi çok iyi bilmemiz lazım." dedi.

DOKA yetkilisi Harun Göçer'in, kalkınma planı toplantıları hakkında sunum yaptığı toplantıda, Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenen 17 kalkınma başlığı oylanarak kalkınmada öncelikli ilk 5 konu belirlendi. Oylamada eğitim, tarımsal kırsal kalkınma, demokrasi-adalet-güvenlik, ekonomik istikrar ve enerji belirlenen ilk 5 konu arasına girdi.

Toplantı, 5 konu üzerine fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Toplantıya, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.