Dünya 11 yıl sonra tarihi dönüş

11 yıl sonra tarihi dönüş

16.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir dönem tartışmasız dünyanın en iyi golfçüsüydü. Ancak özel hayatında yaşadığı çalkantılar ve geçirdiği sakatlıklar nedeniyle sporu bırakma noktasına gelen Tiger Woods, tarihi bir geri dönüşe imza attı.

11 yıl sonra tarihi dönüş

4 kez ameliyat olan Woods, yataktan çıkmakta zorlandığı günleri geride bıraktı. 2008’de Amerika Açık’ı kazandığı günden bu yana büyük turnuva zaferi bulunmayan Woods, 11 yıl aradan sonra masters şampiyonu oldu. ABD’deki Masters Turnuvası’nda Francesco Molinari’yi geride bırakan Woods, 5’inci kez yeşil ceketin sahibi oldu, 2.2 milyon dolar (12.7 milyon TL) ödül aldı.

Haberin Devamı

2005’ten bu yana ilk kez masters turnuvasını alan Woods, yeşil ceketi sırtına geçirmenin mutluluğu içindeydi. Bir daha asla golf oynayamayacağını düşündüğü zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatan 43 yaşındaki Tiger Woods “Ameliyatlar sonrası değil golf oynamak, yürümekte bile zorlanıyordum. Bir süre sonra yeniden golf sopasını sallayabildiğimi gördüm. Vücudum belki iyi durumda değildi ama ellerim hâlâ çok iyiydi. Bugün şampiyon olarak karşınızdayım. Yaşadığım onca şeyden sonra yeniden burada olabilmek çok güzel bir duygu” dedi.