13 SORUDA CİNSEL ZEKANIZI TEST EDİN

Matematik zekası, sosyal zeka, duygusal zeka derken cinsel zeka da nerden çıktı diyeceksiniz. Ancak son yıllarda cinsel tıpta sık kullanılan bir terim cinsel zeka.

Kendini-partnerini tanımak, iletişim kurmak, cinsel tatmini arttırmak demek. Keyifli ve mutlu bir performansa ulaştıracak tüm bilgi donanımını, iletişim tekniklerini ve cinsel davranışları kapsıyor. Bolca empati, iletişim ve güven gerektiriyor.

Aşağıdaki soru-cevaplarla cinsel zekanızı arttıracak önerileri bulacaksınız.

  1. Kendinizi tanıyor musunuz? Cinsellikte nelerden hoşlandığınızı, hangi davranışların veya pozisyonların sizi mutlu ettiğini, cinsellik ne kadar sık veya sürede yaşandığında tatmin olduğunuzu düşünmelisiniz. Böylece eşinize bunları doğru aktarabilirsiniz.
  2. Eşinizi tanıyor musunuz? Kadın ve erkek arasında istek ve uyarılma anlamında doğal farklılıklar vardır. Kaldı ki her erkek veya her kadın da farklı şeylerden hoşlanabilir. Bunun için partnerinizin sizinle aynı şeyleri sevdiği sonucuna varmayın. Onun nelerden hoşlandığı ancak sorarak öğrenebilirsiniz.
  3. Cinselliğe ne kadar önem veriyorsunuz? İlişkinizde siz ve partneriniz için cinselliğin yeri ve önemi ne kadar konuşmalısınız. Çoğu zaman her iki partner de cinselliğe eşit önem veriyorsa –bu çok veya az olabilir- cinsel uyum daha fazla olur.
  4. Cinselliğin sizin için anlamı nedir? Siz cinselliği fiziksel bir rahatlama olarak görürken, eşiniz için cinsellik duygusal bir anlam taşıyorsa uyumsuzluk oluşabilir. Siz daha rahatlama odaklı davranışları benimserken, eşiniz ise sizden romantik sözler-duygu yüklü dokunuşları bekliyorsa hayal kırıklığı ve öfke kaçınılmazdır.
  5. Farklılıkları biliyor musunuz? Kadın ve erkekler arasında cinsel fonksiyonlar açısından anatomik, fizyolojik farklar var. Bu farklar uyarılma ve orgazm süreçlerini etkiliyor. Bu farkları cinsel rutine katmadığınızda tatminsizlik oluşabiliyor.
  6. İstekler ne kadar uyumlu? Bir tarafın daha fazla istek duymasına sık rastlanır. Bu siz veya partneriniz olabilir. Kadınlarda cinsel isteğin her ay regl döngüsüyle, hamilelik-lohusalık-emzirme dönemlerinde, menopoz öncesi ve sonrasında farklı olması doğaldır. Ancak yoğun isteksizlik durumunda cinsel tıp açısından tam bir inceleme gerekir.
  7. Nasıl bir performans hedefliyorsunuz? Kendiniz ve eşiniz için ulaşılması zor, ütopik hedefler belirlerseniz cinsel tatmin hissetmeniz güçtür.
  8. Kalıplarınız var mı?“Kadın cinselliği başlatmaz” “Erkek cinselliğe hep hazırdır” “Olgun kadın bir tek birleşmeyle orgazm olmalıdır” “Başarılı erkek üstüste sevişebilir” ve daha pek çok şehir efsanesi cinsel özgüveni düşürüyor ve çiftlere büyük bir psikolojik yük getiriyor. Eğer bu tip kalıplarınız varsa ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız partnerinizle konuşun.
  9. Onunla konuşabiliyor musunuz? Cinsel sorun yaşayan erkek ve kadınların büyük bölümü problemlerini eşleriyle konuşmuyor. Uyarılmayan, orgazm olamayan vey cinsellikte ağrı yaşayan kadınlarda eşten çeşitli bahanelerle uzaklaşma, yatağa geç girme, öfkelenme, içe kapanma veya eşi suçlama gibi davranışlar görülebiliyor. Cinsel sorunlarınızı kabul ederek işe başlayın. Sonra açık yüreklilikle, eleştirmeden, çözüm odaklı eşinizle konuşun. Unutmayın onunla birlikte tedaviye başvurursanız başarı oranınız çok daha yüksek.
  10. Yeniliklere açık mısınız? Özellikle uzun süreli ilişkilerde cinsellik seyrekleşip rutinleşebiliyor. Oysa çoğu erkek ve kadının cinsellikte sevdikleri davranışlar, uyarı noktaları, cinselliğin zamanı değişiyor. Hep aynı şeyler yerine hoşlandığınız yeni davranışları eşinizle konuşup cinsel rutininize dahil ederseniz cinsellik çok daha uzun süre heyecanını korur.
  11. Sağlığınıza özen gösteriyor musunuz? Diyabet, yüksek tansiyon- kolesterol, prostat, kalp problemleri, depresyon ve daha pek çok sağlık sorununda cinsel problemler görülür. Kadınlarda jinekolojik ve ürogenital sorunlar da cinsel problemlere yol açar. Bu nedenle çift olarak cinsel yaşamınızdan mutsuzsanız altta yatan hastalıklarınızı takip edin.
  12. Çift olarak nasıl yaşıyorsunuz?Eğer çift olarak ağır-yağlı yemeklerle besleniyor, sigara içiyor, hiç spor yapmıyorsanız performansınız düşer. Hem cinsel tatmin hem de cinsel hormon ve damarlarınız için doğru yaşam alışkanlıkları edinin.
  13. Doğru tedaviler alıyor musunuz? Cinsel sorunlarda kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor, reçete yerine sokakta-internette satılan ve içinde neler olduğundan emin olmadığınız ilaçlara-besin desteklerine-doğal çözümlere yöneliyorsanız tehlikeli sularda yüzüyorsunuz. Bu destekler işe yaramayabileceği gibi, allerjik reaksiyonlara hatta işlev kaybına yol açabiliyor. Bunun yerine hekime başvurun.

twitter: https://twitter.com/KlinikHattat

Haberin Devamı

facebook: https://www.facebook.com/Hattat-klinik-159448160840031

website: http://www.hattatklinik.com