Dünya 136 yıl sonra imar izni

136 yıl sonra imar izni

20.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü Mimar Gaudi‘nin ihtişamlı eseri ve BarSelona’nın sembolü Sagrada Familia Kilisesi, 136 yıl sonra inşaat ruhsatı alacak.

136 yıl sonra imar izni

İnşaatına ilk taşının atılmasından bu yana yüz yıl geçen İspanya’nın en turistik yapılarından ve inşaatı 136 yıldır devam eden BarSelona’daki Sagrada Familia Kilisesi’nin imar izninin olmadığı ortaya çıktı. Kilise yönetimi ruhsat için BarSelona Belediyesi’ne 35 milyon euro ödeyecek. Bunun 7 milyon euro’su metroya rahat ulaşıma, 3 milyon euro’su caddenin güvenliği ve temizliğine, 4 milyon euro’su ise çevredeki yolların yenilenmesine harcanacak.

Haberin Devamı

Taksitle ödeyecek

BarSelona Belediye Başkanı Ada Colau, Katalanların ünlü mimarı Antoni Gaud’nin eseri olan ve yapımına 1883’te başlanan Sagrada Familia Kilisesi’nin ruhsatı için 2 yıllık görüşme sonrası yapılan anlaşmayı tarihi olarak niteledi. Sagrada Familia, cezayı 10 yıl içinde taksitle ödeyecek. Bu para bölgeye toplu ulaşımın düzeltilmesi ve çevrede yaşayanlara yardım için kullanılacak. Karşılığında, kilise ruhsat almış olacak.

‘Bitmeyen Kilise’

Gaudí’nin en önemli eserlerinden olan Sagrada Familia, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. İnşaatı 1882’de başlayan kilisenin en önemli özelliklerinden biri de inşaatının hâlâ sürüyor olması. Her yıl 4.5 milyon kişinin ziyaret ettiği yapı, bu nedenle “Bitmeyen Kilise” diye de anılıyor. Yapının ana bölümünün, Gaudi’nin 100’üncü ölüm yıl dönümü olan 2026’da tamamlanması planlanıyor.