Karabük 14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

14.03.2018 - 18:31 | Son Güncellenme:

.

14 Mart Tıp Bayramı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türkiye'nin sağlık alanında ciddi mesafeler kaydettiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda hastanelerde hastaların 8-10 kişilik odalarda kaldığını, şimdi ise iki kişilik veya tek kişilik, banyosu, tuvaleti olan odalarda kalındığını ifade eden Polat, "Şu anki durumumuz için devletimize ve hükumetimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü hem hastalar hem de sağlık çalışanları için çok güzel ortamlar hazırlandı. Rektör olduktan sonra hiç bilmediğimiz sorunlarla iç içe girmiş olduk. Ben bu göreve geleli üç yıl oldu. Öncelikli hedefimiz Tıp Fakültesi öğrencilerimizi Zonguldak Tıp Fakültesinden buraya getirmekti. Şu an öğrencilerimiz derslerini burada görüyor. Bunun için gerekli tüm alt yapıyı hazırladık." diye konuştu.

Haberin Devamı

KBÜ'nün daha fazla uluslararası öğrenci alacağını aktaran Polat, şöyle devam etti:

"Filistin'den daha fazla öğrenci getirebilmek için bir ay içerisinde Gazze'ye bir ziyaretimiz olacak. Tıp Fakültesi dekanımızı da götüreceğiz. Filistin'den öğrencileri kendi yapacağımız sınavla alıp, üniversitemize getireceğiz. Onların burada eğitimlerini almalarını sağlayıp, ülkelerine döndükten sonra kaliteli hizmetler yapmalarını hedefliyoruz."

Törene, Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kürtül ile Prof. Dr. Ali Güneş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü Protokolü İsmail Kara, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.