15 Bin Metrekare Boyunca Aksiyon, Oyun ve Teknoloji

Haberin Devamı

Hepimiz drone öğrenmeye çalışıyor, motosiklet kullanıyorsak 'enduro' seviyesine çıkmaya çalışıyor, teknolojik yenilikleri hem öğrenmek hem denemek istiyoruz. Ama tümünü bir arada görüp öğrenebilecek ortam yok. Bu yüzden geçen sene ilki yapılan bu sene ikincisi yapılan ve bugün Kemer Country’de başlayan, yarın sona erecek olan Big Boyz Festival, bu kadar ilgi görüyor, Anadolu Yakası’ndan bile insanlar festivale taşınıyorsa nedeni bu.

Teknolojik deneyimleri, şaşırtacak adrenalin dolu aktiviteleri alanına taşıyan festival, otomobil tutkunlarından golf meraklılarına, tohum takası şenliğinden drone yarışmalarına her katılımcının kendine hitap eden aktiviteyi ilk elden deneyimleyebileceği zenginlikte bir içerik sunuyor. 107 yıllık tarihiyle bir otomobil ikonu haline gelen London Morgan, iddialı tasarımı ve dayanıklılığıyla öne çıkan Mercedes X Class’ın yanı sıra dev arazi araçlarının incelenebileceği festivalde, Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi Kaan Air’in de standı var.

Meraklıysanız festivale bekleniyorsunuz!
“Büyüklere oyuncaklar” konseptiyle yola çıkan festival, belli ki Kemer Country’nin 15 bin metrekarelik alanını dev bir teknolojik oyun parkına dönüştürüyor. “Herkesin merakına hitap ediyoruz” diyen ve organizasyonun altında imzası olan Tolga Alişoğlu, iki günde 3 milyon TL’lik pazar yaratacaklarını, en az 10 bin kişinin beklendiğini ve 80 firma 100’ün üzerinde markanın katıldığını açıklıyor.

Festivali önümüzdeki 2 yıl içinde yurtdışına açmayı planlayan Tolga Alişoğlu, Gyrocopter modelleri ve uçaklar ile konukları geleceğin kişisel hava araçları ile tanıştıracak. Konuklar, alana özel dizayn edilen noktalarda alışveriş yapma, kick boks maçları ve motosiklet şovları izleme, macera oyunu Airsoft ve Krav Maga atölyelerine katılma fırsatı bulacaklar.

Festivalde, binicilik eğitimlerinden balta atmaya, elektrikli bisikletten paramotor gösterilerine uzanan çok sayıda etkinlik bulunuyor. Alişoğlu, bu kadar çeşitli etkinliği bir araya getirme süreçlerini şöyle anlatıyor: “Bir yanda oyun meraklıları için bilgisayar oyunları, bir yanda bedeli 2 milyon TL’ye varan canavar arabalar, bir yanda strateji oyunları, diğer yanda en ilkel çağlardan beri insan hayatının içinde olan okçuluk. Nasıl güzel bir restoranda ekmek de su da en taze ve lezzetli sebzeler de tatlılar ile en ilgi çekici haliyle müşteriyle buluşuyorsa Big Boyz Festival’deki kurgu da aynı...”

Akrobasinin sınırları
Rock konserleri ve dünyaca ünlü DJ partilerinin de sahne aldığı festivalde, motosiklet sporcusu Birkan Polat da stunt rider şovuyla, akrobasinin sınırlarında gezinecek. Katılımcılar, çok sayıda sosyal medya fenomeniyle de tanışma imkanı var.

Sahnede Teoman var!
Festival kapsamında rock müziğin önde gelen temsilcilerinden Teoman, bugün saat 21.00’de Big Boyz Sahne’de konser veriyor. Öncesinde ise dünya müzik listelerinde adından sıkça söz ettiren DJ Burak Yeter saat 19.00’da setinin başına geçiyor. Yarın da “Move On” parçasıyla tanınan Deeperise saat 17.00’de sahne alıyor. Fatma Turgut’un konseri ise saat 19:30’da...

İhtiyaç haritası da unutulmadı
Oyuncu Mert Fırat ise kurucuları arasında yer aldığı İhtiyaç Haritası projesiyle festivale katılıyor. Şehir ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde duyurulması, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum, kuruluş ya da özel kişiler tarafından karşılanmasını kolaylaştırmak amacıyla kurulan platform, faaliyetleri hakkında festival ziyaretçilerine bilgi verecek.