Siyaset 16 senedir neredeydin?

16 senedir neredeydin?

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’a “hemşehrim” diye hitap eden İnce, Ak Parti’nin “emekliye 3600 ek gösterge” ve “cemevlerine hukuki statü” vaatleri için “16 yıldır aklın nerdeydi? Madem samimisin, madem bunlara ek gösterge vereceksin. Çıkar bir KHK seçimden önce ver” dedi...

16 senedir neredeydin

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Uşak Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi. İnce konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KHK ÇIKAR: Hemşerim 16 yıldır Türkiye’yi yönetiyor. İnce, 4 Mayıs’ta aday olunca dedi ki; ‘öğretmenlere, polislere, hemşirelere, din görevlilerine 3600 ek gösterge vereceğim’. Baktım benim hemşerim 3600 ek göstergeyi verecekmiş. Şimdi soru bir; 16 yıldır aklın nerdeydi? Soru iki; CHP milletvekilleri Plan Bütçe Komisyonu’nda önerge vermişler Kasım 2017’de. Bunu Ak Parti milletvekileri reddetmiş. 16 yıldır 3600’ü vermemişsin, kasımda önergeyi reddetmişsin. Şimdi çıkmışsın vereceğim diyorsun. Sana kim inanır? Değerli hemşerim, sana Uşak’tan sesleniyorum; çözüm önerisi üretiyorum. Madem samimisin, dürüstsün, madem bunlara ek gösterge vereceksin, çıkar bir KHK seçimden önce ver.

İNCE KORKU: Yazmışsın seçim bildirgene, cemevlerinin statüsünü tanıyacakmışsın. 16 yıldır neredesin? Cemevlerinin hukuki statüsü için defalarca önerge verdik, kanun teklifi verdik. Hepsini reddettin, reddettirdin. 16 yıl sonra aklı başına gelmiş. İnce korku öyle bir korkudur işte. 16 yıl sonra aklın başına gelmiş. Önceden İnce hastalık vardı. Bugün işte bunlar ince hastalığa tutulacaklar.

Haberin Devamı

16 senedir neredeydin

AL SANA EKONOMİ: Ekonomi anlatıyorlar. Ben fizik öğretmeniyim. Yüksek matematik okumuş biriyim ama çobanlık da yapmış biriyim. Ekonomi öyle palavra ile anlatılmaz, ekonomi böyle anlatılır. (Bir bidonu göstererek) 50 TL ile 2002’de Ak Parti iktidara geldiğinde, 30 litre mazot alıyordun. Şimdi 16 yılın sonunda (daha küçük bir bidon göstererek) bunu dolduruyorsun. Al sana ekonomi, al sana gelişmişlik.

KDV’Yİ İNDİRECEĞİM: Meydanlara geliyor. ‘3 çocuk yapın’ diyor. Sonra ‘5 çocuk yapın’ dedi. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ben çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. (Çocuk bezi göstererek) Çocuk benzinin KDV’si yüzde 18. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alanlardan adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirtmek değil. Benim görevim çocuk bezindeki KDV’yi indirmek. (Bebek maması göstererek) Bebek maması. Yüzde 8 KDV var. (Elindeki süt şişesini göstererek) Çocuğa süt içereceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilecek sütten yüzda 8 KDV alan devletten adam olmaz. Yoksa ekmeğin rengine karış, tohumun şekline karış, kaç çocuk olacağına karış. Senin haddine mi düşmüş bu?

Haberin Devamı

TARIMA DAYALI SANAYİ: Tarımı yalnız bırakmayıp tarıma dayalı sanayi ile hemen yanı başına kuracağız. Üreten bir Türkiye’yi kuracağız. Emeklilere bayramlarda biner lira verecekler. Biz birer maaş demiştik. Çaldılar ama kötü kopya. Belli bir süre sonra enflasyon o bin lirayı sıfıra düşürür.

BU DÜZEN BİTECEK: Soruyorlar bana parayı nereden bulacaksın diye. Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var. Bunlara 40 milyar dolar para harcadık. Konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. Bir saray yaptı 2 milyar dolara. Konut yapsaydı 100 bin ev yapardı. Para burada işte. Hastane yapıyor hasta garantisi var. Köprü yapıyor geçiş garantisi var. Yol yapıyorlar çöküyor. Hastane yapıyorlar içinde hemşire yok. Köprü yapıyorlar geçmeden para ödüyorsun. Türkiye’deki bu düzene son vereceğiz.

DEVLET İSTİŞARE KURULU: Türkiye hukuk devleti olacak. İlk işimiz ekonomi. Merkez Bankası bağımsız olacak. Her üç ayda bir Devlet İstişare Kurulu’nu toplayacağız. Cumhurbaşkanı, başbakanlık yapmış kişilerle devletin hafızasını tazeleyeceğiz.

Haberin Devamı

AYRIMCILIK BİTECEK: Çocuklarımızı iyi eğitmemiz lazım. Çocuğunu imam hatibe gönder. Ben imam hatiplerde öğretmenlik yaptım göndermek istiyorsan gönder kardeşim. Sen sonunda üniversite sınavında kaç matematik yapıyor ona bak. Bizim dönemimizde hiç kimse ayrımcılığa uğramayacak.

16 senedir neredeydin

Kamyon kullandı traktörle mazot almaya gitti

İnce, İstanbul’dan özel uçakla Uşak’a geldi. Seçim otobüsüne binen İnce, partililerin ve vatandaşların oluşturduğu konvoyla kent merkezine doğru yola çıktı. Havalimanı çıkışında İnce’yi, yaklaşık 50 kamyondan oluşan kamyoncular korna çalarak karşıladı. Otobüsten inen İnce, bir kamyonun direksiyonuna geçti. İnce, yol kenarında hayvanlarını otlatan bir vatandaşı görünce tekrar otobüsünden inerek bir süre sohbet etti.

‘Bakan yalan söylüyor’

İnce, Uşak mitingi sonrasında ise Dumlupınar’a geçerek bir traktörü kullandı ve bir akaryakıt istasyonundan mazot aldı. Mazot alırken İnce, “Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Tarım Bakanı dedi ki ‘biz 2.5 liraya veriyoruz’. Doldur bakalım kaç liradan doluyormuş. Ya ben yalancıyım ya Tarım Bakanı yalancı. Yalancı ortaya çıkacak. Yalancıyı göreceğiz. 237 liraya 41.4 litre mazot aldık. Litresi 5.72 lira. 2.5 liraya veriyormuş çiftçiye. Çiftçinin traktörüyle gelip aldık. Demek ki Muharrem İnce yalan söylemiyor, Fakıbaba yalan söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

16 senedir neredeydin

CNN Türk’teki program Twitter’da birinci oldu

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim süreci CNN TÜRK’te değerlendirdi. Program, kısa sürede Twitter’da en çok paylaşım yapılan konular listesinde birinci sırada yer aldı. #MuharreminceCnnTürkde Hashtag’i dünyada 1. sıradan TT oldu.