Edirne 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

17.03.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

EDİRNE (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü kapsamında Çanakkale'ye gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan 120 bisikletli Keşan'da mola verdi.

Haberin Devamı

Bisikletliler adına açıklama yapan Halil İbrahim Yanar, "Dedelerimiz için Pedallıyoruz" sloganı kapsamında yola çıktıklarını söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle yola çıktıklarını anlatan Yanar, "3 bisiklet grubunun bir araya yola çıktık. İlçemizin diğer bisiklet kulüpleri ile Büyükçekmece Belediyemizin destekleriyle her sene gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Zafer Turumuzu bu sene 120 bisikletçiyle 330 kilometrelik rotada gerçekleştiriyoruz." dedi.

Ali Hür Yılmaz Bisiklet İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Salih Terzi de her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla, ilçedeki bisiklet grupları olarak Çanakkale'ye gittiklerini belirterek, turda kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bisikletliler molanın ardından yola çıktı.

- Balkan Türkleri Fedarasyonu

Edirne Balkan Türkleri Fedarasyonu Başkanı Erhan Pekkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekkan, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihi taçlandırdığını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin Türk'ün vatan sevgisini ortaya koyduğunu aktaran Pekkan, "Türk milleti 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. " ifadelerini kullandı.