Tatil 19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali Soçi'de başladı!

19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali Soçi'de başladı!

18.10.2017 - 08:00 | Son Güncellenme:

19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali  Rusya'nin Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde görkemli bir açılış töreniyle başladı.

19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali Soçide başladı

Uğur Ugan - Soçi

Haberin Devamı

Dünyanın farklı kentlerinde farklı aralıklarla yapılan Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nde 19.su Soçi'de gerçekleşiyor. Dünyanın birçok ülkesinden kente gelen katılımcılar bir hafta boyunca kültürel, sportif ve teknolojik etkinliklerde bulunacaklar. Festivale gelen 25 bin katılımcı renkli görüntüler sergiliyor. Bunlara 5 bin gönüllü eşlik ediyor.

Pazar akşamı yapılan görkemli açılış töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de gençlere yönelik bir konuşma yaptı. Putin konuşmasında geleceğe yönelik gençlere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da festivali ziyaret etti.

19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali Soçide başladı

Açılış töreninin finalinde ABD'li ünlü müzik grubu OneRepublic sahne aldı. Son dönemin en sevilen gruplarından biri olan OneRepublic'in şarkılarıyla festival alanını dolduran binlerce genç coştu.

Haberin Devamı

Festivalde dünyanın farklı kültürleri, kendilerini bu festivalde kendilerini ifade etme şansı buluyorlar. 25 bin katılımcının yer aldığı organizasyonla kültürler arası etkileşim de sağlanıyor.

19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali Soçide başladı

14 Ekim tarihinde başlayan Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali 22 Ekim tarihinde sona erecek.