Ankara 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç, Lapseki, Ayvacık, Biga ve Gelibolu ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Bayramiç'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkışının 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Program kapsamında ilk olarak, Yıldırım Akbulut Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Salih Serdar Akar ve lise öğrencileri tarafından çelenk sunuldu.

Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Ardından Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler ve Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan'ın da katılımıyla ilçe meydanında program düzenlendi.

Gençlik Andı'nın okunması, "19 Mayıs" adlı şiirin seslendirilmesi ve türkü dinletisi sonrasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

- Lapseki

Lapseki’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Kutlamalara, Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Zafer Çelik tarafından çelenk konularak başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul bahçesindeki programa geçildi.

Zafer Çelik, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs tarihinin, milletin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Kaymakam Tahir Şahin, Kaymakam Adayı Furkan Başar, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından verildi.

- Ayvacık

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ayvacık 21 Eylül Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Törende, lise öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı, şiirler okundu. Liselerarası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Yarbay Murat Torumtay, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

- Biga

Biga'da 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Kutlamalar Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından İlyas Bayram Stadyumu'ndaki gösteri ve kutlamalara geçildi.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık başta olmak üzere okul müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Biga İlçe Gençlik Spor Müdürü Celal Avcı, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bağımsızlık mücadelesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır."

Haberin Devamı

Öğrenciler arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kültürel ve sportif yarışmalarda ilk üç derece giren öğrencilere kupa, armağan ve madalyaları verildi.

Törenler, halat çekme, çuval yarışı, koşular ve folklor gösterilerinin ardından öğrencilerin sunduğu dev Türk bayrağı gösterisi ile tören son buldu.

- Gelibolu

Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 99. yıl dönümü Gelibolu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler, 2. Kolordu Komutanlığı önündeki Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasından sonra, folklor gösterileriyle törenler sona erdi.

Haberin Devamı

Törenler sırasında baygınlık geçiren bir öğrenci ise burada bulunan 112 Acil Servis ekibi tarafından Gelibolu Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.