Elazığ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

ELAZIĞ/MARDİN (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Elazığ'ın Sivrice ve Mardin'in Midyat ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolaysıyla Sivrice ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulsamet Koç ve öğrencilerin katıldığı programda, çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Haftası kutlamaları, halk oyunları, jimnastik gösterileri, halat çekme yarışması, bilek güreşi, satranç turnuvası, gençler masa tenisi turnuvası, kurumlar arası ve halka açık masa tenisi turnuvası, ödül töreni ve halk yürüyüşü ile sona erdi.

Törene, Kaymakam Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kaçar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Mardin

Mardin'in Midyat ilçesinde de Hükümet Konağı önünde çelenk konulmasıyla başlayan tören, spor salonunda devam etti.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş günü değil yeni Türk devletinin çağdaş değerler, milletler ailesi içerisinde yer almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik ve gelecek demektir." dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu program, çeşitli sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Midyat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan kursta eğitim gören çocukların gösterisinin ardından, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin açtığı ahşap boyama sergisi gezildi.

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Levent Kaya, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Meslek Yüksekokul Müdürü Tarık Demir, Midyat Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Gürer, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, Malmüdürü Veysi Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.