Muğla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

18.05.2018 - 18:53 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Esengül Civelek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Civelek, mesajında, Atatürk'ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketiyle, milletin sönmek üzere olan umutlarının canlandığını ve sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını ifade etti.

19 Mayıs'ın, kurtuluş ateşinin Samsun’da yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adı olduğunu ifade eden Civelek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O nedenle, tarihi bir öneme sahip, atalarımızın verdiği destansı mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, millet olarak unutmamamız gerekmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı geleceğimiz ve umudumuz olan gençliğe armağan etmiştir. Sizler bizim geleceğimizsiniz, geleceğimizin güvencesisiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatmak ve korumak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur.

Haberin Devamı

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere bağımsız yaşama onuru kazandıran ve eşsiz fedakarlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. "