Ekonomi 2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşları arasında ilk sıralarda bulunan Tofaş, son 10 yılda 2.8 milyar dolarlık yatırımla üretim ve ihracatta önemli başarılara imza atıyor...

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...
Üst üste kırdığı rekorlarla büyümeye devam eden Tofaş, son 10 yılda 2.8 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’nin 3’üncü büyük sanayi kuruluşu haline geldi. Geçtiğimiz günlerde 2017 Faaliyet Raporu’nu yayınlayan şirket, kendi rekorlarını yenilediğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Raporun önsözünde, Tofaş’ın, 2017’yi 384 bin adetlik rekor üretimle tamamladığına dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “2017 yılındaki proje ve yapısal yatırımlarımızın toplamı 157 milyon Euro olarak gerçekleşirken, son 10 yılda bu rakam 2.8 milyar dolara ulaştı. Şirketimiz, ihracat pazarlarında gösterdiği çeşitliliği ve yükselişi, 2018 yılında da artırmayı hedeflemekte. Ekonomiye çok yönlü katkımızı pekiştirirken, gerek üretim hacmi gerekse ihracat performansı açısından Türkiye otomotiv endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Koç, hem Türkiye hem de Tofaş’ın geçtiğimiz yıl ekonomik açıdan önemli başarılar elde ettiğini kaydederek, şirketin 2017’deki proje ve yapısal yatırımlarının 157 milyon Euro olarak gerçekleştiğini, son 10 yılda da bu rakamın toplamda 2.8 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Haberin Devamı

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...
Yarına hazır

Koç, otomotiv sektöründe keskin bir rekabet olduğunu, şirketlerin geleneksel üretimin yanı sıra ürün ve teknoloji geliştirmelerinin de hayati zorunluluk haline geldiğine dikkat çekerken, Tofaş’ın, Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) önemli stratejik üretim merkezinden biri olduğunu ve grubun Avrupa’daki ikinci büyük Ar-Ge merkezi konumunda yer aldığını söyledi. Ömer Koç, bu avantajlarıyla gelecekte yaşanacak rekabete hazır olduğunu da vurguladı.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu da, ülkemiz ekonomisine üretim, ihracat, istihdamla yüksek katma değer yaratan Tofaş’ın, Fiat Egea projesi başta olmak üzere önemli yatırımları hayata geçirdiğini belirtti ve “Ar-Ge’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, şirketimizi teknoloji alanında ileriye taşımaya devam ediyor. Tofaş, Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi’nin Ar-Ge yatırımları Skor Listesi’nde 3 yıl art arda Türkiye’den ilk sırada yer almayı başarmış; 2017 yılı listesinde 12 basamak birden yükselmiştir” ifadesini kullandı. Eroldu, 2017’nin, alınan başarılı iş sonuçlarıyla, Tofaş tarihinde gururla hatırlanacak bir dönem olarak tamamlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

‘İri çocuk’ hibrite kavuştu

Bentley’nin ilk SUV modeli olan Bentayga, “hibrit” teknolojiye sahip versiyonunu tanıttı. Bentley’nin, tam elektrikli araçlar hedefine doğru ilk adımını oluşturan hibrit Bentayga, sessizlik, konfor ve performansı bir araya getiriyor.

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

Yeni plug-in hibrit tiknolojili Bentayga, geliştirilmiş bir elektrik motorunun yanı sıra yeni nesil 3.0 lt hacmindeki V6 benzinli motoru bünyesinde barındırıyor. Dünyanın en lüks SUV’sinin hibrit versiyonu, gerçek bir Bentley sürüşü ve hissi taşımaya devam ederken, özellikle tamamen elektrikli motorla giderken sessiz bir ortam sunuyor. Araç, yolda giderken benzinli motordan gelen güçle pillerini şarj edebilirken, istenildiğinde evdeki bir prizden de yararlanabiliyor. Otomobilin akülerinin ev prizinden tam olarak şarj edilmesi 7.5 saat sürerken, sanayi elektriği bağlantısında bu süre 2.5 saate iniyor.

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

Yeni Ibiza’nın yeni donanımları

Seat’ın yeni Ibiza modeli, “FR” ve “Xcellence” versiyonlarıyla satışa sunuldu. Geçen yıl Ağustos ayı itibarıyla, “Style” donanım paketi ile Türkiye’de satılmaya başlanan 5. nesil Ibiza, üst versiyonları olan FR ve Xcellence donanımlarına da kavuştu. FR, sportif bir otomobil arayanlara, Xcellence ise konfor, şıklık ve teknoloji meraklılarına hitap ediyor.

Haberin Devamı

Her iki versiyon da, 1.0 lt 115 HP güce sahip 3 silindirli benzinli turbo motor ve 7 ileri şanzımanla sunuluyor. FR versiyonunda, arka difüzör, özel ön ızgaralar, arka tamponun her iki yanındaki egzoz çıkışları, spor süspansiyon ve özel siyah renk gibi tasarım unsurlar bulunuyor. Ayrıca şasi 15 mm alçaltıldı ve süspansiyon ayarında bazı değişikliklere gidildi. Spor FR döşeme ve direksiyon simidi de cabası.

Xcellence donanımında ise özel döşeme, 8 inç renkli dokunmatik multi-medya sistemi, ön kol dayama ve KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, krom detaylar gibi özellikler standart. FR versiyonu lansmana özel 90 bin 900 TL, Xcellence ise 88 bin 900 TL’lik tavsiye edilen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

GAZelle Next Panelvan geldi

Rusya’nın lider ticari araç üreticisi GAZ, kamyonet modellerinden sonra “GAZelle Next Panelvan” modelini de Türkiye pazarında satışa sundu. Sakarya’daki montaj fabrikasında üretilen GAZelle Next’in Kamyonet versiyonu 55 bin 500 TL, Panel Van modelleriyse 66 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılmakta.

GAZelle Next, yeni nesil 2.8 lt Cummins dizel motora sahip ve bu motor, 150 HP güç üretiyor. GAZelle Next Van’ın garanti süresi ise 3 yıl veya 150 bin kilometre.

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

Koluman’dan yeni yatırım

Türkiye’de Mercedes-Benz otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiren Koluman Motorlu Araçlar, otomotivdeki satış, servis ve satış sonrası hizmet deneyimini Peugeot markasına da taşıyor. Peugeot bayiliği için Monde Motorlu Araçlar’ı kuran Koluman Grubu, ilk Peugeot tesisini Gaziantep’te açıyor. Koluman Motorlu Araçlar Otomobil Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Altuğ Erciş, yurt çapında 5 şube, 8 showroom ve 750 personelle hizmet verdiklerini söylerken, Peugeot markasının da katılmasıyla 2018’de yatırımlarına devam edeceklerini, belirtti.

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

STC ismi yeniden hayat buldu...

Anadol’un bugün bile büyük hayranlıkla hatırlanan ve 1973-75 yılları arasında çok az sayıda üretilen STC-16 modeli, Ford Otosan’a büyük hizmetleri bulunan merhum Erdoğan Gönül’ün projesiydi. Eralp Noyan ve Ekber Onuk’un da sorumluluk üstlendiği proje, sıfırdan geliştirilmiş, Türkiye’nin ilk iki kişilik yerli spor otomobiliydi.

2.8 milyar $ yatırımla rekorlara oynuyor...

“Süper Türk Canavarı” olarak da nitelenen “STC” ismi, cok uzun yıllar sonra, bu kez yeniden hayat buldu. Üstelik de, onu yaratan ekipten Ekber Onuk’un yarattığı “Onuk” markasıyla üretilen bir spor otomobilde... Şirketin, Ford Otosan’ın da izniyle yaptığı marka başvurusu, geçtiğimiz günlerde sonuçlanırken, bundan böyle Onuk’un spor otomobilinde “STC20” adı kullanılacak. Ekber Onuk, bu gelişmeyi sosyal medya üzerinden paylaşırken, “Sn. Erdoğan Gönül’ün anısına ithafen...” diye yazmayı da ihmal etmedi.