2 Ayda Bikini Vücudu

Yaz mevsiminin gelmesine çok az zaman kaldı. Hemen hepiniz bütün bir yılın yorgunluğunu atacağınız günlerin hayalini kuruyorsunuz büyük olasılıkla. Dalgaların sesini dinleyerek kumsalda uzanmayı, denizde bol bol kulaş atmayı, güneşin nefesini iyice yakınınızda hissetmeyi... Kim istemez ki bunları. Ama o da ne! Tartıya çıktınız ve biraz kilo mu almışsınız? Peki uzun kış gecelerinde hep kendinizi içinde hayal ettiğiniz o bikiniye nasıl sığacaksınız?

Bence panik olmayın. Sizinle bu konuda birkaç sır paylaşacağım birazdan. Ama öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki bir mucizenin anahtarı olmayacak bu ayrıntılar. Yine çalışmanız, zaman ve emek harcamanız gerekecek. Ama sonuç tam istediğiniz gibi olacak. Çünkü sonuçta dolapta sıcak yaz günlerini bekleyen bikiniyi rahatça giyeceksiniz.

Haberin Devamı

O zaman sizi fazla bekletmeden iki ay gibi kısa bir sürede forma girmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını paylaşmaya başlayalım:


İLK ADIM DOĞRU BESLENME

1- Bedeninizi forma sokmak için öncelikle sofranızı ve mutfağınızı düzenlemeniz gerektiğini unutmayın. Bunun için yapılacak ilk iş, kilo aldırmaktan ve uzun vadede sağlığınızı bozmaktan başka hiçbir işe yaramayan o işlenmiş gıdalarla sonsuza kadar vedalaşmak. Asitli içecekler, ambalajlanmış meyve suları, patates cipsleri, kolayca tükettiğiniz hamburgerler artık evinizden de midenizden de uzak olmalı.

2- Beslenme konusunda en çok dikkat etmeniz gereken ayrıntılardan biri sağlıklı protein kaynaklarıyla "yakın dost" olmak. O zaman gelin, protein kaynağı olan besinleri şöyle bir hatırlayalım: Kırmızı et, balık eti, baklagiller, yumurta, ara öğün olarak çiğ badem hatta tuzsuz kabak çekirdeği tüketebilirsiniz. Bu arada kırmızı et ya da balık tüketeceğiniz zaman kızartma olarak değil, buğulama ya da ızgara yöntemini tercih edin.

3- Beslenmeyle ilgili ayrıntılara devam edelim. Sofranızda bol bol sebze yer almalı. Rengarenk sebzelerle hazırlayacağınız salatalar ve yemekler, hem öğünlerinize lezzet katacak, hem de tokluk hissi sağlayacak.

4- Elbette lifsiz olmaz. Kan şekeri dengesini korumak, uzun süre tokluk hissi sağlamak için lifli besinler de tüketmelisiniz. Sebzeler ve şeker oranı düşük meyveler, hem kolay bulunabilen hem de ekonomik seçenekler.

Haberin Devamı

5- Susuz kalmayın. Şunu söylemem gerekir ki eğer metabolizmanızı hızlandırıp kilo vermek istiyorsanız yapabileceğiniz en kolay iş, bol bol su içmektir. Bunun öyle çok faydası var ki! Su içmek hem metabolizmayı hızlandırır hem bedeninizi toksinlerden temizler hem de uzun süren bir tokluk hissi sağlar.

AKTİF BİR HAYAT KİLOLARIN DÜŞMANIDIR

6- Metabolizmanızı hızlandırın. İşte bu noktada kilo vermek isteyen birçok kişinin yaptığı en büyük yanlışı gündeme getirmek istiyorum: Hiçbir şey yememek, ya da gereğinden az yemek. Oysa bunun tam tersini yapmak gerekir.

Metabolizmayı hızlandırmak için gün boyu belli aralıklarla yemek yemelisiniz. Ama lütfen bunu "her şeyi yemek" olarak algılamayın. Sağlıklı ana öğünler ve elbette yine sağlıklı ara öğünlerle bir yandan kan şekeri dengenizi koruyup tok hissederken bir yandan da metabolizmanızı hızlandırırsınız.

Haberin Devamı

7- Kısacık zamanda daha formda bir görüntüye kavuşmak istiyorsanız beslenmeyle ilgili ayrıntılara dikkat etmek kadar önemli bir başka nokta daha var. Fiziksel olarak aktif bir hayata başlayın.

Yapabiliyorsanız bir spor salonuna kaydolun, ya da yoga ve pilates gibi egzersizler yapın. Hiçbirine zamanınız yoksa en azından günde bir saat tempolu yürüyüş yapın.

Bu konuda şunu eklemek isterim. Eğer imkan bulabiliyorsanız bütün bu egzersizleri karıştırarak yapın. Söz gelimi haftada iki gün yürüyorsanız iki gün pilates ya da kaslarınızı güçlendirecek başka bir egzersiz yapın.

Gördüğünüz gibi kısacık sürede fazla kilolardan ya da en azından bir bölümünden kurtulup forma girmek hiç de zor değil. Önemli olan harekete geçip gerekli adımları atmak.

Hepinize şimdiden bol güneşli, hayallarinizdeki kadar güzel bir tatil dilerim.