Ekonomi 2. Katar çıkarmasına ‘Kanal’ dopingi!

2. Katar çıkarmasına ‘Kanal’ dopingi!

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ana partnerliğini üstlendiği, 112 Türk firmasının katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar, Katar’ın başkenti Doha’da önceki gün kapılarını açtı. Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) 17-19 Ocak tarihlerinde düzenlenen fuarda Türk markaları tanıtım etkinliğine imza atıyor.

2. Katar çıkarmasına ‘Kanal’ dopingi

Fuarın açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Katar’a Türk şirketlerinin adeta çıkarma yaptığını söyledi. Tüfenkci, “Katar’da düzenlenecek 2022 dünya Kupası organizasyonu için Türk şirketlere öncelik tanıyacaklarını bizzat ifade ettiler” dedi. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani ise iki ülke arasında daha iyiye giden bir ilişki olduğunu belirterek, “Katar’ın kapısı Türk şirketlerine her zaman açık. Türk yatırımcıları bekliyoruz. Sadece 1-2 alanda değil en az 6-7 sektörde ilerleyeceğiz. Türk şirketlerine ayrıcalık tanıyoruz” diye konuştu.

Yatırımcılar ilgili...

Katar çıkarmasının önemli bir ayağını ise gayrimenkul firmaları oluşturdu. Türkiye konut pazarına büyük ilgisi olan Katarlılar fuarda en çok ‘Kanal İstanbul’u sordu. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Katarlı yatırımcılarla Kanal İstanbul’u ve bu bölgede yer alan portföylerindeki arsalarla ilgili görüştüklerini belirterek, “Özellikle Kanal İstanbul projesi burada büyük bir heyecan oluşturmuş durumda” dedi.

Yetim, “Kanal İstanbul güzergahı üstünde Arnavutköy-Dursunköy’de 3.6 milyon metrekare, Küçükçekmece’deki Bizim Mahalle projemizin ihale edilmemiş 450 bin metrekarelik bölümü, Başakşehir-Hoşdere’deki 340 bin metrekarelik alan ve Başakşehir-İkitelli-Ayazma-Kayabaşı bölgesindeki 240 bin metrekarelik arsalarımız yer alıyor. Toplamda 4.6 milyon metrekare. Bu arsalarda ne yapacağımızı Katarlı yatırımcılarla görüşeceğiz.”

Haberin Devamı