Ekonomi 2 kilometrelik umut kuyruğu

2 kilometrelik umut kuyruğu

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yılbaşı biletlerinin değişmez adresi Nimet Abla gişesinin önündeki umut kuyruğu, en yoğun saatlerde 2 kilometreye kadar uzuyor. Online bilete ilgi göstermeyen vatandaş bileti mutlaka eliyle seçmek istiyor.

2 kilometrelik umut kuyruğu

'Ya çıkarsa' umuduyla Milli Piyango yılbaşı çekilişine bilet almak isteyenler yine Nimet Abla’nın İstanbul Eminönü’ndeki şubesinin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Bazı saatlerde 2 kilometreye kadar uzanan kuyruk, Mısır Çarşısı’na, oradan ise caddeye kadar taşıyor. Sadece İstanbul’dan değil, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelenler, uzun süre kuyrukta bekliyor. Marketler, online satışlar hatta uzun yıllardır yapılan çalışmaların ardından bu yıl ilk defa uygulamaya başlanan ‘dijital biletler’ de bu kuyrukları kısaltamadı.

Haberin Devamı

Klasik milli piyango biletleri dışında bu yıl başlatılan dijital milli piyango biletleri de, bayilerde bulunan dijital makinelerde oynatılabiliyor. Hatta Sayısal Loto’da olduğu gibi kişinin kendi belirlediği numaralardan da bilet oluşturulabiliyor.

‘Bilet bulmak zor’

Milli Piyango biletlerinin yüzde 8’inin sayısal makinelere yüklendiği ifade edilirken, yine hipermarketler, toptancılar ve şirketler de büyük bilet alımı yapıyor. Bu nedenle klasik yöntemle elden alınan biletlerin bu yıl daha kısa sürede tükenmesi bekleniyor.

Bu yıl uzayan kuyrukların büyük oranda elden bilet almak isteyenlerin hızlı davranmasına bağlayan Nimet Abla’nın gişelerini işleten yeğeni Nimet Özden, sabah 8.30’dan itibaren başlayan kuyrukların şu günlerde en az 500 metreyi gördüğünü dile getirdi. Özden, “Bu yıl elden klasik yöntemle alınan biletlerin çok çabuk tükenmesini bekliyoruz. Henüz dijital satışı kimse kullanmak istemiyor. Sayısal Loto terminalleriyle ilgili daha soru bile gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

2 kilometrelik umut kuyruğu

Gurbetçiler istiyor

Kuyrukların sadece yağmurlu günlerde azalma gösterdiğini anlatan Nimet Özden, hafta içi ve hafta sonu fark etmeden her gün şube önünde sıranın devam ettiğini dile getirdi. Türkiye’nin bütün şehirlerinden gelip sıra bekleyenler olduğunu anlatan Özden, “Gelemeyenlere de hem kargoyla yolluyoruz, hem de online kanalımıza üye olup orada biletleri alabiliyorlar. O alınan bileti satılmış sayarak listeden düşüyoruz. İkramiyeleri sistem onların hesabına otomatik olarak giriyor, direkt Milli Piyango İdaresi’ne bağlı olduğu için güvenli bir sistem. 90 yıllık tarihinde pek çok ikramiye kazandırdığı için buranın uğuruna insanlar çok inanıyor. Her yıl hizmet verdiklerimizin sayısı da artıyor. Yurt dışından da çok bilet isteyen oluyor. Gurbetçilerin yaşadığı Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkeye gönderiyoruz” diye konuştu.