Ekonomi 2 milyon TL’lik el emeği göz nuru

2 milyon TL’lik el emeği göz nuru

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kadınların iş gücüne katılması için yürütülen pek çok proje var. Bazı firmalar bu projelere sosyal sorumluluk görevleri kapsamında katkıda bulunuyor. Bunlardan biri de Koton. Hızlı moda devi marka ‘El Emeği’ projesi ile Güneydoğu Anadolu’daki kadınlara istihdam olanağı sağlıyor. Firmanın hayata geçirdiği ‘El Emeği’ projesi ile 8 il ve 18 Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) 6.500 kadına 2 milyon TL’lik gelir sağlandı.

2 milyon TL’lik el emeği göz nuru

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yapıldığını belirterek, kendilerinin de bu çalışmalara katkıda bulunacak şekilde çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Herkese örnek olmalı

30 ülkede 500’den fazla mağazaları ve 11 bin çalışanları olduğunu belirten Yılmaz, “Koton’un büyüme yolculuğunda kadınlarla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirdik. El Emeği projemiz, GAP İdaresi Başkanlığı ve UNDP işbirliği ile 8 ilde ve 18 ÇATOM’da sürüyor. 1.500 kadına 2 milyon TL gelir yarattık. Bu koleksiyonun satışı 127 mağaza ve online sitemizde sürüyor. Bunu 200 mağaza ve ayrıca faaliyet gösterdiğimiz 30 ülkeye de götürmek istiyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, projenin diğer markalara da örnek olmasını istediklerini vurgulayarak, bu konudaki bütün bilgilerini isteyen markalarla gönüllü olarak paylaşabileceklerini de aktardı. Koton El Emeği Projesi’ni Türkiye’ye karşı bir sorumluluk projesi olarak gördüklerini de vurgulayan Yılmaz, bölgede yaratılan ekonomiyi büyütmek için iş dünyasına çağrı yaptı. Yılmaz, “ÇATOM’lar mevcut üretim kabiliyeti ve potansiyeline sahip. Farklı sektörlerdeki marka ve üreticileri bölgede sürdürülebilir iş modelleri oluşturmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koton El Emeği Projesi’ne, 2016’da 800 kadınla başladıklarını anlatan Gülden Yılmaz, “İlk koleksiyonumuz için 22 çeşit ürünü 11 bin 645 adet üreterek 45 mağazamızda satışa sunduk. Projemiz kapsamında 7 sezonda toplamda 6.500 kadına dokunduk. Bugüne kadar yaklaşık 300 bin ürüne katkı yapıldı. Projeye dahil olan kadınlarımızla zaman içinde projenin sınırlarını aşan özel bir diyalog kurduk. Çalışanlarımızın tamamı tarafından samimiyetle sahiplenen projemiz sayesinde, ÇATOM’daki kadınlarla Koton genel merkezdeki çalışanlarımız arasında ‘kız kardeşlik bağı’ oluşturduk. Bu nedenle bu proje sadece bir koleksiyondan ibaret değil, ‘El Emeği Projesi’ bizim göz bebeğimiz” ifadelerini kullandı.

Kalkınmaya katkı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de, “ÇATOM’lar, GAP Bölgesi’nde 1995’den itibaren açılmaya başlandı. GAP Bölgesi ve Suriye’nin Azez ilinde olmak üzere 48 ÇATOM faaliyet gösteriyor. ÇATOM Projesi kapsamında, farklı sektörlerde faaliyet gösteren marka ve üreticilerle söz konusu işbirliklerine yenilerini eklemek, özel sektörün bölgeye olan ilgisini artıracak, sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik gayretlerimizi pekiştirecektir” dedi.

Haberin Devamı

Ev kadınlarına mağazada kariyer

Koton, ev kadınları için yeni bir projenin de hazırlığını yapıyor. Gülden Yılmaz, Ev Kadınları Projesi’yle ilgili şu bilgileri verdi: “30 yaşın üstündeki ev kadınlarının part time çalışmalarına imkan sağlıyoruz. Kadınlar, çalışma gün ve saatlerini kendileri belirleyebiliyor. Avantajlı çalışma şartlarıyla ekonomik sisteme dahil oluyor.