Ekonomi 20 milyon euro’luk lüks yat denize açıldı

20 milyon euro’luk lüks yat denize açıldı

25.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, İsrailli iş adamı Ron Zuckerman’ın yatırımıyla yapılan lüks yelkenli yat denize indirildi.

20 milyon euro’luk lüks yat denize açıldı

Turkyacht ve Global Impact Yachting firmasınca, Bodrum’da Ada Yacht Works tersanesinde yaptırılan 50 metrelik ‘All About U2’ isimli yat, törenle denize indirildi. Tavşan Burnu mevkisinde tersane yetkileri ve çalışanlar ile sektör temsilcilerinin katıldığı törene, Zuckerman da eşi Michaela Bercu ve oğlu Itai ile geldi.

Haberin Devamı

Üçüncü yat sırada

Daha önce yine 50 metrelik ‘All About U’ isimli tekneyi yaptıklarını hatırlatan tersane sahibi Vedat Semiz, üçüncüsüne başlayacaklarını ve yeni projede boyun 60 metre olacağını söyledi.

Semiz, “En büyük desteğimiz Ron bey. Çok teşekkür ediyorum. Bize gereğini yapma şansını tanıdı” dedi. Zuckerman ise, teknenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek güzel bir iş yapıldığını söyledi.

20 milyon euro’luk lüks yat denize açıldı

Konuşmaların ardından kızaklar üzerindeki yat, alkışlar eşliğinde denize indirildi. Bir süre deneme amaçlı motor gücüyle manevra yapılan yat, yelken direklerinin takılması için bir başka tersaneye götürüldü.

İlki olan All About U’nun, 2018 Monaco Boat Show’da ikinci seçilerek fuar güzeli ödülü aldığı, fuarın ikinci günü 15.5 milyon euro’ya satıldığı bildirildi. İlkinden farklı olarak masaj salonu eklenen 20 milyon euro’luk All About U2’de, 12 kişilik 6 kabin, 10 personel için 5 kabin bulunuyor. Çelik gövde ve alüminyum ile inşa edilen yatta, su sporları da yapılabiliyor.