Ekonomi 2017 çok güzel olacak

2017 çok güzel olacak

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Finans dünyası, CEO Club Bankacılar Zirvesi’nde Türk ekonomisinin 2017’yi iyi geçireceğini vurguladı ve Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekti

2017 çok güzel olacak

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Türkiye açısından 2017 yılında 2016 yılına göre daha iyi bir ekonomi beklediklerini açıkladı. Kurtul, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün ile birlikte holdingin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kampanyasını duyurmak için basınla bir araya geldi.

Zafer Kurtul 2017 yılında iç tüketim ve kamu harcamalarının desteğiyle Türkiye’nin yüzde 3.5 büyümesi üzerine planlarını yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin bütçe dengelerinin çok iyi olduğuna ve kamu borcu oranının düşüklüğüne dikkat çeken Kurtul, “Planlarımızı 5 yıllık yapıyoruz ve bu planlara göre gidiyoruz” dedi. Kurtul, her zaman yeni iş alanlarına da baktıklarına dikkat çekti.

Sabancı Holding, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve değerlerine olan inancıyla birlik ve beraberliğe verdiği önemin altını çizdiği bir kampanyaya imza attı.

Zafer Kurtul, “15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndük. Halkın iradesiyle demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıktık. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı çok daha anlamlı” dedi.

Filiz Karagül Tüzün ise Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir sınavdan geçtiğini vurgulayarak Türkiye’yi aynı hedefte birlik olmaya davet eden reklam filminin ve ilanını tanıttı.

Haberin Devamı

Film çıkış noktasını, Sabancı Holding ve Cumhuriyet’in yol arkadaşlığından aldı. Kampanya ve ilan metni ise, merhum Sakıp Sabancı’nın İşte Hayatım adlı kitabında gençliğe 10 öğüdünden esinlenerek hazırlandı. İşaret dili anlatımına da sahip olan filmle sanatçı Hümeyra ilk kez bu dublaj çalışmasında yer aldı.

Sabancı Holding’in çalışanlarına da 18 bin Türk bayrağı dağıtıldı.

Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın:

“Ne mutlu ki Türkiye’de bir kez daha piyasaların çok kısa zamanda toparlandığını, morallerin yerine geldiğini ve yolumuza devam ettiğimizi gördük. Bu da bugüne kadar yatırım yaptığımız makro sağlamlığın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.”

Garanti Bankası CEO’su Fuat Erbil:

“Türkiye’nin inanılmaz bir büyüme potansiyeli var ve bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Karamsar olmamalıyız. Moralimiz sağlam olduğu takdirde 2017’yi de, 2018’i de çok daha iyi sene yaparız. Hepimiz biriz, aynı teknedeyiz, aynı memleket için çalışıyoruz. 2017 yılı, kesinlikle 2016’dan daha iyi bir yıl olacak.”

Haberin Devamı

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın:

“2016 bankacılık sektörü açısından riskleri yönetme yetkinliğini biraz daha artırma yılı oldu.

Ancak kötüyü konuşurken iyileri kaçırmamak gerekiyor. Gelecek elbette daha iyi olacak. Sorun olursa onları çözecek yetkinlikleri de kazanacağız.”

Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu:

“Bankacılık sektörü ülke ekonomisinin çok önemli bir parçası. Türkiye ile birlikte düşünürsek genel olarak 2017’yi ülkemiz açısından eğer doğru değerlendirirsek büyük bir fırsata dönüştürebiliriz.

Bütün dünyadaki ülkelerde Türkiye büyümede 4’üncü.”

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze:

“2017 yılının 2016’dan daha iyi geçeceği görüşündeyim.

Gündemimizde, hayatımızda olan konularla ilgili ciddi mesafeler alındı ve büyük kısmında sona gelindi.

Rusya ile yaşanan kriz, terör faaliyetleri ve darbe girişimi oldu. Bunlara rağmen yüzde 3.4 büyüyen bir Türk ekonomisi var.”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici:

“2017’de belirsizlikler sürecek ancak makro ekonomik gerçeklere bakacak olursak kötümserliğe gerek yok. Türk ekonomisi büyüme potansiyeli taşıyor. Krizleri iyi yönettiğimiz için 2017’nin ikinci yarısından itibaren büyümenin artacağına inanıyorum.”