Gündem 2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu yayınlandı!

2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu yayınlandı!

22.09.2017 - 14:43 | Son Güncellenme:

2017 Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programları tercih kılavuzu yayınlandı. Tercih işlemleri, 21-28 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Detaylı bilgiler haberimizde..

2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu yayınlandı

2017 Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programları tercih kılavuzu yayınlandı.

Haberin Devamı

2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Tercih işlemleri, 21-28 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. ÖSYM’ye gönderilecek tercih listeleri ve bu amaçla gönderilen dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Tercih ve yerleştirme işlemlerinde adayların YÖKSİS’teki eğitim bilgileri esas alınacaktır.

2012 Sonbahar, 2013 İlkbahar-Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbaharSonbahar veya 2017 İlkbahar dönemleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının (ALES) herhangi birinde, en az 50 ALES-SAY puanı alan teknik öğretmenlik programından mezun olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Başlangıç Tarihi : 21.09.2017 10:00

Bitiş Tarihi : 28.09.2017 23:59

Tercih Ücreti: 15,00 TL

Ödeme Yerleri: Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, YÖK’e ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 5
iş günü içerisinde yapılacaktır.

Bir programa yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim
kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Adayların başvuruda verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir.