Tatil 2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

09.02.2018 - 15:44 | Son Güncellenme:

Pyeongchang kenti 2018 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya başladı. 23.sü düzenlenen Kış Olimpiyatları'nı düzenleyen Pyeongchang kentine çok sayıda sporcu ve izleyici geldi. Peki Pyeonchang nerede? Nasıl gidilir? Pyeongchang ile ilgili ayrıntılar haberde...

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

Pyeongchang, 2018 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapıyor. Açılış töreni bugün Pyeongchang kentindeki stadyumda gerçekleştirilen organizasyona dünyanın farklı ülkelerinden sporcular ve izleyiciler katılıyor. Peki Pyeongchang nerede? Pyeongchang kentine nasıl gidilir? Nerede kalınır? Pyeongchang ile ilgili tüm ayrıntılar haberde...

Haberin Devamı

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

Pyeongchang nerede? Nasıl gidilir?
Pyeongchang Güney Kore'nin Gangwon iline bağlı bir ilçedir. Güney Kore'nin kuzeybatısın bulunan Pyeongchang, ülkenin dağlık bir bölgesinde yer alır. Taebaek Dağı eteklerinde bulunan Pyeongchang'ın başkent Seul'e olan uzaklığı 127 kilometredir. Bir buçuk saatlik bir karayolu yolculuğuyla ulaşılabilecek olan Pyeongchang, Güney Kore'nin kış turizminde önemli bir yere sahip.

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

Güney Kore ile Türkiye arasında vizesiz seyahat anlaşması olduğu için Pyeongchang'a geçerli pasaportunuzla gidebilirsiniz. Bunun için en uygun yol, İstanbul'dan Seul'e bir uçak yolculuğu yapmak. İstanbul'dan her gün üç farklı havayolu şirketi Seul'e aktarmasız uçuşlar gerçekleştirmekte. Uçuşlar yaklaşık 10 saat sürüyor.

Haberin Devamı

Seul'e vardıktan sonra otobüs veya kiralayacağınız bir araçla yaklaşık bir buçuk saatin sonunda Pyeongchang'a ulaşmak mümkün. Pyeongchang'a özel araçla gidecek olanların, sert iklim koşullarını mutlaka hesaba katması gerekmekte.

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

Tarihin en soğuk Kış Olimpiyatları Pyeongchang'da
Pyeongchang, tarihin en soğuk Kış Olimpiyatları'ndan birine ev sahipliği yapmaya aday. Şu an için hava sıcaklığının sıfırın altında 25 derece olduğu Pyeongchang'da aslında hava koşulları oyunlar için oldukça uygun.

25 Şubat tarihine kadar sürecek olan Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları 4.000 kişilik bir sporcu köyüne ev sahipliği yapacak. 15 disiplinde dağıtılacak olan organizasyonda 102 madalya verilecek. 3.894 sporcunun yarışacağı Pyeongchang'da oyunları izlemek için çok sayıda turist de gelmiş durumda.

2018 Kış Olimpiyatları Pyeongchang kentinde başladı

Pyeongchang'da nerede kalınır? Ne yapılır?
Pyeongchang'da Kış Olimpiyatları kapsamında gelen ziyaretçiler için konaklama tesisleri inşa edilmiş durumda. Bunun yanı sıra bölgede konaklanabilecek oteller de mevcut.

Kış sporlarıyla ünlü Pyeongchang'da spor organizasyonlarını izlemenin yanı sıra kayak gibi pek çok sporu da yapmak mümkün.