Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

21.06.2018 - 09:49 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için heyecan başladı. İslam alemi için oldukça önemli bir bayram olan Kurban Bayramı için vatandaşlar da arayışlara başladı. Peki Kurban Bayramı ne zaman ve Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün olacak

Dini bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramında milyonlarca müslüman Kurban ibadetini yerine getirecek. Kurban keserek vacip olan bir ibadeti yerine getirmek isteyen müslümanlar şimdiden Kurban Bayramı için araştırmalara başladı. Kurbanlık fiyatlarının yanı sıra Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını da merak eden vatandaşlar tatil planlarını şimdiden tasarlamaya başladı. Peki Kurban Bayramı tatili bu yıl kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN İBADETİNİN YÜCE KİTABIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

Kurban İbadeti Yüce Rabbimizin Hz. Ademle başlayan ve kıyamete kadar sürecek olan insanlığa emrettiği ibadetlerdendir. Nitekim Kuran-ı Kerimde bu hususa şöyle işaret edilmektedir. “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilahınız bir tek ilahtır. Şu halde yalnız ona teslim olun. Alçak gönüllüleri müjdele!”[2] Bir başka ayette ise mealen şöyle buyrulmaktadır. “(Ey Muhammed!) Onlara, Adem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak oku. Hani ikisi de birer kurban sunmuşlardı da, birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. Kurbanı kabul edilmeyen, “Andolsun seni mutlaka öldüreceğim” demişti. Öteki, “Allah ancak kendisine karşı gelmekten sakınanlardan kabul eder” demişti.”[3]

Haberin Devamı

Kurban, maddi bir ibadet olmanın yanı sıra, kesilen hayvanların etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sonucunda toplum hayatını iyi yönde etkileyen bir ibadettir. Bu sebeple Kurban ibadetinin hem fert açısından hem de sosyal yönden birçok faydası vardır.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Kurban Bayramı tatili bu yıl 20 Ağustos Pazartesi akşamı başlayacak 23 Ağustos Perşembe akşamı sona erecek. Cuma gününden tatile başlayacak olan vatandaşların kalan son Cuma günününde hafta sonu ile bağlanması ile 9 gün'lük bir tatil yakalama fırsatı bulacaklar.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2018 yılı Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz remi bir açıklama yok ancak bu yıl hafta sonları da eklenince 9 gün tatil yapılacağı öngörülüyor. 24 Ağustos'ta bitecek tatilin ardından, 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurular için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü