Makyaj 2018 Mezuniyet saç ve makyaj trendleri

2018 Mezuniyet saç ve makyaj trendleri

15.05.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

Mezuniyet sezonu devam ediyor. Mezuniyet elbiselerimize muhtemelen artık karar verdik ancak 2018 mezuniyet saç ve makyaj trendlerine bakmadan aman hazırlanmayın.

2018 Mezuniyet saç ve makyaj trendleri

İster lise ister üniversite olsun mezuniyet töreni her kızın hayatında çok önemli bir yere sahip. Uzun yıllar verilen emeklerden sonra her şeyden uzaklaşıp, eğlenmek ve stres atmak için planlanan bu özel günde şüphesiz herkes kusursuz görünmek ister.

Haberin Devamı

Aradan yıllar geçse de hatırlanacak o anlar için verilen çaba bu kusursuzluğa da değer. Mezuniyet yaklaşırken elbise, ayakkabı ve aksesuarına karar verip saç modeli ve makyajına karar vermeyenler için MOS Kuaförleri Saç ve Makyaj Artistleri tüyoları veriyor.

Seçilecek elbiseye uygun saç modelleri tercih edilmeli

Mezuniyet günü gençlerin en çok yaptığı hatanın elbiseye uygun saç modeli tercih etmemeleri olduğunu belirten MOS Kuaförleri Genel Müdürü Doğan Çelik, ‘’Elbise ile birbirini tamamlayan ve eğreti durmayan saç modellerinin seçilmesi gerekiyor. Her dönem belirli trendler ön planda olsa da seçilen elbise saç modelinin seyrine etki ediyor.‘’ şeklinde konuştu.

Az toplanmış, dağınık ve doğal modeller

Haberin Devamı

Saç Artisti Vahit Palas ‘’Bu yıl çok kalıp ve çok sıkı toplanmış saçlar yerine olabildiğince az toplanmış, dağınık ve doğal saçlar ön planda. Eğer straplez bir elbise tercih edilecekse boyun kısmı açık bırakılmalı, ense kısmı uzun olanlarda da ense açık bırakılarak sade topuz modelleri tercih edilmeli. Bu topuzlar uzun küpeler ile de desteklenmeli. Göğüs dekolteli bir elbise tercih edilmişse aralarına örgüler atılmış dalgalı açık bir saç tercih edilebilir. Eğer mini bir abiye elbise tercih edilecekse düz fön bile yeterli olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Göz makyajı olabildiğince hafif tutulmalı

Makyajda abartı ve mükemmellik arasındaki ince çizgiye değinen Makyaj Artisti Nuran Öztürk ‘’2018 yılı makyaj trendleri açısından kalıpların yıkıldığı ve cesur tonların hâkimiyetinin sürdüğü bir yıl olsa da sadelik her zaman en doğru seçim. Mezuniyet makyajına başlamadan önce cildin mutlaka makyaja hazır hale getirilmesi gerekiyor. Yüz gül suyu ile hafif şekilde temizlenmeli ki makyaj cildinizde pul pul görünmesin.’’ şeklinde konuştu.

Dudaklara vurgu, yüz hatlarına belirginlik kazandırılmalı

Yoğun ve yüzü yoran fondötenler yerine ince yapılı olanlar tercih edilmeli. Cilt tonuna uygun gözaltı kapatıcısı sürmek büyük önem taşıyor. Yüze canlılık verip hatlara belirginlik kazandıran allıklar için tercihler doğal tonlardan yana olmalı. Göz şekliniz müsaitse kuyruklu bir eyeliner çekerek gözlerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. İsteğe bağlı takma kirpik kullanabilirsiniz, mezuniyet makyajı için kirpik olmazsa olmaz değil. Gözlerini sadece rimelli bırakmak isteyenler, vurguyu dudaklara yapmalı. Koyu ve mat rujlar tercih edilmeli, kalıcılık için de dudaklar dudak kalemi ile doldurulmalı.’’ şeklinde önerilerini aktardı.

Yazarlar