Otomobil 2018 model Honda Accord turbo motorla üretilecek

2018 model Honda Accord turbo motorla üretilecek

19.06.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

2018 model Honda Accord V6 motor yerine turbo motorla üretilecek. Bu yıl lansmanı yapılacak yeni orta sınıf sedan otomobil Honda Accord 2018 4 silindirli ya da gaz ve elektrikle çalışan hibrit motor seçenekleri ile sunulacak.

2018 model Honda Accord turbo motorla üretilecek

Japon otomotiv firması Honda geçtiğimiz günlerde müşterilerinin talepleri doğrultusunda V6 motor yerine daha küçük turbo motor kullanacaklarını çünkü 2016 yılında Honda araç satın alanların yalnızca yüzde 14'ünün V6 motor Accord modeli satın aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Honda'nın V6 motordan vazgeçmesinin bir sebebi de V6 motor gücü ile eşdeğer daha küçük turbo motorların daha çok tercih edilmeye başlanması. Chevrolet, Hyundai ve bazı diğer otomotiv firmaları bu trendi çoktandır takip ediyor. 2018 model Ford Mustang de V6 motor seçeneği yerine dört silindirli motor ya da 5 litre V8 motorla otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

10. nesil Accord standart 1.5 litre turbo dört silindirli motor ya da daha güçlü 2.0 litre turbo dört silindirli motor seçeneği ile piyasaya sürülecek. 2 motorlu hibrit güç aktarma ise isteğe bağlı olarak sunulacak. Daha küçük motor sürekli değişken oranlı şanzımana, daha geniş motor ise 10 hızlı otomatik şanzımana sahip olacak. Bunlara ek olarak manuel şanzıman seçeneği de sunulacak.

Haberin Devamı

1.5 litre turbo motor halihazırda satışta olan ve 174 beygir gücüne sahip Honda Civic modelinde bulunuyor.

Honda ayrıca yeni Accord'un selefine göre daha agresif bir tasarıma sahip olacağını belirtiyor.

Beygir gücü, fiyat, yakıt tüketimi ve diğer detayların aracın lansmanının yapılacağı yaz sezonu sonu ya da sonbaharın ilk haftalarında açıklanması bekleniyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü